Има такъв народ (ИТН) хареса приоритетите, изложени от кандидат-премиера на

...
Има такъв народ (ИТН) хареса приоритетите, изложени от кандидат-премиера на
Коментари Харесай

ИТН поиска от Мария Габриел ясни срокове: В момента сте един кандидат-премиер без подкрепа


" ИТН " (ИТН) хареса целите, изложени от кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел, само че желаят те да бъдат обрисувани в съответна програмата със периоди и стъпки. Само тогава партията може да реализира единодушие за присъединяване в възможен постоянен кабинет с ГЕРБ. Това стана ясно от думите на ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов с Габриел.

" Всичко, което очертахте е прелестно. Въпросът е в детайлите и акцентите - там може да имаме разминавания... Можем да стигнем до единодушие единствено при ясно обрисувани цели и ограничения ", сподели той.

Йорданов похвали позицията на Габриел за внасянето на искане за оставката на основния прокурор във Висш съдебен съвет, като подчертава върху обстоятелството, че ГЕРБ най-сетне е стигнала до този извод, въпреки и 2-3 години по-късно.

" В момента вие сте един претендент за министър председател без поддръжка, с цел да я получите от Народното събрание трянбва да се търси единодушие от повече политически партии ", сподели той.

В четвъртък еврокомисарят и кандидат-премиер на ГЕРБ Мария Габриел се среща с всички парламентарни групи без " Възраждане " за диалози към образуването на постоянно държавно управление. Срещите започнаха с провал, откакто от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) не се явиха поради отсъствието на двамата от водачите ѝ - Кирил Петков и Асен Василев. Тя към този момент организира срещи с представителите на Движение за права и свободи и

Председателят на групата на Има Такъв Народ не пропусна и опцията да се похвали за това, че партията му е свалила последния постоянен кабинет, ръководен от Кирил Петков. Той направи това във връзка апелите на ГЕРБ за разговор, които били значими за групата им.

" Надявам се да осъзнавате това, което казахте - че би трябвало да има разговор. Силово налагане на ваши решения, тъй като сте по-голяма политическа партия няма по какъв начин да се случи, колкото и да е изкушаващо. Говоря от горчив опит от предходното ни присъединяване в изпълнителната власт, когато поради сходен метод и неверни решения ние свалихме това държавно управление, което стана нездравословно ", посочи Йорданов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР