Има сключени договори и предоставени 1,5 милиона теста на системата

...
Има сключени договори и предоставени 1,5 милиона теста на системата
Коментари Харесай

Кацаров: На МОН са предоставени 1,5 млн. теста, още 600 хиляди ще бъдат получени до петък |

" Има подписани контракти и предоставени 1,5 милиона теста на системата на образованието ", уточни служебният министър и добави, че още 600 000 теста е трябвало да бъдат получени до петък (27 ноември), тъй като са арестувани от митнически надзор. Това сподели по БНР служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

По думите му към този момент е оповестена втора покана за още 2,5 милиона теста за учебните заведения:

" Вчера подписах контракти за фирмите, които са спечелили поръчката, за още 2,7 милиона теста, които са със период на доставка 9 декември. Т.е. общо от 8 ноември до момента са доставени 1,5 млн. и чакаме още над 3 млн. теста. Тези 4,5 млн. теста биха били задоволителни за тестване на всички деца до края на 2021-ва ".

Според него казусът е с доставките - " има забавяния в превоза, има закъснение на митниците, особено за тези щадящи проби, които са за деца ".

Министър Кацаров още веднъж акцентира, че заповедта му е за връщане на учениците в учебно заведение, само че при безвредна среда .

Той сподели още, че няма проблем да има мобилни екипи на лабораториите за тестване пред учебните заведения на възпитаници и учители ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР