Има симптоми, които трябва да се третират с повишено внимание

...
Има симптоми, които трябва да се третират с повишено внимание
Коментари Харесай

Ендокринолог разкри кога е опасно да се пие кафе

Има признаци, които би трябвало да се третират с нараснало внимание при консумация на артикули, съдържащи кофеин

От една страна, кофеинът усъвършенства умствената зоркост, предотвратява умората, може да облекчи мигренозното главоболие или ниското кръвно налягане, покачва успеваемостта и има диуретичен резултат.

От друга страна, той има негативни резултати: покачва кръвното налягане, усилва броя на сърдечните контракции и възбужда нервната система.

Има признаци, които би трябвало да се третират с нараснало внимание при консумация на артикули, съдържащи кофеин. Това заяви ендокринологът, диетолог Оксана Михалева. Тя назова признаците, при които не можете да пиете тази напитка.

Главоболие, замаяност, гадене - в случай че тези признаци са свързани с високо кръвно налягане, тогава използването на кофеин може да бъде рискова, ще предизвика още по-голямо повишение на налягането или даже хипертонична рецесия. Това би трябвало да го имат поради хората, страдащи от артериална хипертония, и в случай че се почувствате зле, първо би трябвало да измерите кръвното налягане, а по-късно да решите дали можете да пиете кофеинова напитка, предизвестява лекарят.

Тя също по този начин акцентира, че кофеинът като стимулант може да утежни положението с нервно пресилване, тревога, нарушаване на съня - може да се усили прочувственият стрес, да се появи нервност, раздразнителност.

Според лекаря кафето не би трябвало да се пие по време на пристъпи на аритмия или сърцетуптене.

В такива случаи приемът на кофеин може да бъде рисков, защото води до увеличение на сърдечната периодичност и може да предизвика или утежни припадък на аритмия, както и да понижи успеваемостта на медикаментите за него, изясни Михалева, написа Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР