Има риск да бъде поставен въпросът за нашето евроатлантическо членство,

...
Има риск да бъде поставен въпросът за нашето евроатлантическо членство,
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ГЕРБ и ДПС са готови на правителство тип „Беров“, ИТН ще иска третия мандат

Има риск да бъде подложен въпросът за нашето евроатлантическо участие, счита съпредседателят на Демократична България

Към днешна дата дали това държавно управление ще продължи ръководството или ще има избори – нещата са 1:1, съобщи пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България и заместник-председател на Народното събрание.

Трябва да се показва водачество и това би трябвало да бъде направено от министър-председателя, от неговия вицепремиер, да се потърси поддръжка на кардинална основа, сподели Атанасов и добави, че „няма нищо скандално“ в това министър председателят да търси поддръжка от депутати от Има Такъв Народ за обезпечаване на парламентарно болшинство.

ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени в името на националното единодушие да поддържат някакво държавно управление вид „Беров“ – това тече като развой, разяснява Атанас Атанасов в предаването „Неделя 150“.

Ако се стигне до рулетка, Има Такъв Народ се готвят да изискат третия мандат със същия министър председател, който предлагаха предходната година, означи Атанасов. По думите му „Николай Василев в последните седмици е станал хиперактивен„.

Според Атанасов доста значимо е „да не допуснем в България да бъде изобщо поставян въпросът за нашето евроатлантическо членство„, само че по думите му  подобен риск има.

„Една от значимите аргументи за дестабилизацията е войната в Украйна. В този тежък конфликт на Русия е нужен пробив в евроатлантическата общественост и тя работи доста старателно в тази посока. Руските специфични служби в България употребяват вътрешнополитическите пробойни в страната, с цел да може да провокират тази дестабилизация. За да може в един миг тази смяна в ситуацията да докара до състояние България да не е сигурен съдружник в евроатлантическата общност“, разясни Атанасов.

По думите му дейната съветска интервенция „се прави тънко и тънко, както умеят съветските служби, през избрани канали„.

Картата „РСМ“ се употребява от съветските служби и от Сърбия за дестабилизация, а Слави Трифонов вади това пред скоба, посочи Атанас Атанасов.

„Темата „Македония“ в българската политика през днешния ден е изкуствено импортиран фактор. Да, има упования, има напън от наши съдружници да вдигнем ветото, само че в България няма публични настройки, няма парламентарно болшинство, нито държавно управление, единомислещо, което да е готово да предприеме тази стъпка.“

Опитът на Петков и Василев да се еманципират от президента Радев също е проблем, счита Атанасов, за който „руското въздействие в президентството е очевидно“.

„Българският ъндърграунд беше заченат и основан с присъединяване на съветската проведена престъпност, която се управлява от съветските служби“, уточни съпредседателят на „Демократична България“.

Атанасов напомни думи на някогашния боен министър Стефан Янев на закрито съвещание през февруари в Народното събрание преди началото на войната – „не се тормозете, всичко ще завърши за три дни“ и акцентира, че силите, които „се пробват в този момент още веднъж да ни слагат в обстановката България да бъде във в действителност неутралитет, са едни и същи“.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР