Има редица причини, поради които малкият и средният бизнес се

...
Има редица причини, поради които малкият и средният бизнес се
Коментари Харесай

Малкият и средният биснес само ще спечелят от внедряването на ЕРП система

Има редица аргументи, заради които дребният и междинният бизнес се пробват да избегнат инвестицията в ЕРП ситема. Една от най-важните аргументи е, че не са сигурни в резултата. Аргументите могат да бъдат доста. Собствениците на дребни и междинни предприятия евентуално считат, че една ЕРП система е подобаваща единствено за огромни компании с многомилионен оборот.

Притежателите на дребни и междинни предприятия  вероятно са задоволително удовлетворени, употребявайки дребен и скъсен счетоводен програмен продукт, който в действителност не прави нищо във връзка с по-сложните бизнес процеси. И въпреки всичко фактът, че дребните бизнес стратегии са евтини и лесни за потребление, остава най-голямата стръв. За страдание хората, които мислят по този метод, бъркат доста.

Става все по-ясно в последните години, че вложението в през цялото време е по-добра концепция, в сравнение с да изберете да употребявате елементарни и съществени счетоводни софтуерни стратегии и по-късно, когато нещата стартират да се объркват, да се опитате да инвестирате в ЕРП. Този метод на деяние води до редица изгубени благоприятни условия, понижена успеваемост и обилни вреди върху продуктивността и работния развой на компанията.

Ето няколко аргументи, заради които дребният и междинният бизнес в действителност се нуждаят от внедряване на подобаваща ЕРП система.

Поддържа съществени данни
Основната функционалност на ЕРП е да записва, поддържа и прави налични значими съществени данни, свързани с услуги, артикули, снабдители и клиенти. Той също по този начин включва информация, обвързвана със сметки за материали, активи, произвеждане и други типични бизнес процеси. Един елементарен счетоводен програмен продукт няма да може да събере цялата тази информация в една комбинирана софтуерна стратегия.

В устрема си да намерите по-евтини и дребни софтуерни стратегии, в последна сметка ще употребявате разнообразни софтуерни стратегии за всички гореспоменати бизнес процеси. Резултатът е, че ще продължите да бъдете неефективни през цялото време.

Достъп до данни за бизнес интервенции
ЕРП софтуерът събира цялата значима информация и данни от значими източници като фактуриране, произвеждане, финансови, индустриални, човешки запаси, продажби, маркетинг, депозиране, ресурси, колета и доставки и други. Улеснява Ви да наблюдавате всичко това в действително време, като в същото време можете да вършиме изводи и съответни заключения.

Обикновените софтуерни стратегии нямат способността да взаимодействат между тях, тъй като не са предопределени аа правят тези дейности. Инвестирането в ЕРП програмен продукт, даже когато имате дребен бизнес, ще ви помогне да се подготвите за последствията от бъдещо разгръщане и вероятните провокации, които идват дружно с подобен напредък.

Намалени разноски
Независимо дали са разноски за труд или материални разноски, в последна сметка ще спестите доста от тях, когато употребявате ЕРП система. Поръчките няма да изчезнат и пратките ще бъдат доставени в точния момент, като се подсигурява, че и сметките се заплащат в точния момент. Тъй като огромна част от въвеждането на данни, достъпа до данни и осъществяването на разбори са автоматизирани, няма да се постанова да плащате заплати на спомагателна работна ръка.

Можете да намалите работната си мощ и да инвестирате тези пари в нещо, което е по-полезно: да вземем за пример да разширите бизнеса си в допълнение. Освен това, когато автоматизирате бизнес процесите, няма да губите първични материали или да пропускате преференциални благоприятни условия. Всичко това ще докара до увеличение на дълготрайните Ви облаги.

ERP прави бизнеса ви предвидим и плануван.
Дори и да сте дребна компания единствено с няколко чиновници, помислете за бъдещето си. Наистина ли желаете да останете притежател на дребен бизнес без  перспективи за напредък? Няма нищо неприятно в това да останете такива и доста хора се задоволяват с това да останат дребни. Повечето бизнеси, обаче, порастват. Това е една от аргументите да изберете ЕРП, с цел да се справите с тежестта на данните и да подобрите своите бизнес процеси.

Автоматизацията ще освободи доста запаси във връзка с пари и време. Тези запаси могат да се употребяват за вашите персонални потребности, без значение дали вършиме дълга отмора или се забавлявате с околните си. С други думи, ЕРП оказва помощ на вашия бизнес с опцията да планирате разрастването си.

Последователност сред процесите
Един от най-големите проблеми, пред които са изправени дребните предприятия, е, че те не могат да останат поредни в границите на бизнес процесите. Данните по някакъв метод се трансформират и е мъчно да се вкара ред във всички тези разнообразни софтуерни стратегии. Тези независими софтуерни стратегии просто не са проектирани по метод, по който да могат да си сътрудничат с други софтуерни стратегии.

Това основава безпорядък и комплициране в границите на бизнес процесите и води до неефективност и загуба на продуктивност. ЕРП системата оказва помощ да се обединят всички тези разнообразни бизнес процеси и ви разрешава да останете поредни в отделите и десйтвията.

ЕРП системата може да се персонализира
Една от най-важните аргументи, заради която дребният и междинният бизнес въобще се двоумят да употребяват какъвто и да е програмен продукт за автоматизация, е, че са на мнение, че това не е техният програмен продукт. Те считат, че бизнесът им е доста друг и ЕРП системата, ориентирана към другите, няма да има никакъв смисъл в тяхната област. От друга страна, ЕРП системата в действителност може да бъде персонализирана по този начин, че да дава отговор на всеки вид бизнес и организация.

Това ще подсигурява, че никоя компания няма да остане с усещането, че употребява нещо, от което не се нуждае. В реалност ЕРП би трябвало да се персонализира за всеки обособен бизнес и ще помогне на компанията да пораства по мярка и растеж, като в същото време понижи финансовите и обвързваните с времето разноски.

ERP работи доста добре с дребния и междинния бизнес.

Ако сте поддържали концепцията, че ERP е единствено за по-големи компании, би трябвало да измененията метода си на мислене. ERP се употребява от дребни, междинни и огромни компании, без значение от типа на бизнеса, с който се занимават. Използва се за възстановяване и усъвършенстване на бизнес процесите и за автоматизиране на всичко, което може да бъде автоматизирано. Намалява зависимостта ви от чиновниците и ще освободи скъпи запаси. Всичко това ви оказва помощ да намалите разноските в дълготраен проект и ще можете да повишите продуктивността си, без значение какъв брой дребни сте сега.

В края на деня притежателите на МСП просто би трябвало да решат по кое време биха желали да стартират да стават по-продуктивни. Дори МСП да нямат проекти за разширение на бизнеса си, ERP работи добре за повишение на успеваемостта и продуктивността.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР