Има процедура и трябва разрешение. Не може някой еднолично, на

...
Има процедура и трябва разрешение. Не може някой еднолично, на
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Не може някой на две ракии да вдигне армията

Има процедура и би трябвало позволение. Не може някой еднолично, на две ракии да вдигне армията. Това е процедура в цяла Европа и не разбирам терзанията на някои демократични сили. Армията е за това - да пази жителите. Не виждам проблем военните да анулират полицията, в случай че се наложи.
Това съобщи пред bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" Жандармеристи охраняват посолствата в София. Какъв е казусът те да бъдат анулирани и да реализират активността по запазване на публичния ред. Площади във Франция, Италия се охраняват от военни. В една такава обстановка армията към този момент взе участие в битката с ковид. Началникът на Националния действен щаб е шефът на ВМА. Четири полеви лечебни заведения бяха разпънати в четири града в страната благодарение на военните ", изясни Каракачанов.

Вицепремиерът беше безапелационен - армията ще анулира полицията единствено в случай че това се наложи.

" Не за пръв път армията взе участие в сходни обстановки. Охраняваме границата. Може да пратим още хора, които да заместят служителите на реда там и те да извършват по-характерните за тях действия. Може да се наложи да се охраняват гетата, където виждаме, че купонът не стопира. Дали ще охраняват оградата по границата, или една преграда... ", разяснява още министърът на защитата.

Той обаче отсече - има процедура това да се случи и на първо време би трябвало позволение, което се изисква по закон.

" Няма по какъв начин някой еднолично и на две ракии да реши и да вдигне армията ", разяснява Каракачанов.

Вицепремиерът изясни още, че пандемичната обстановка не изисква евакуиране на армията от интернационалните задачи.

" Контингентите ни са изпратени там, с цел да реагират в доста по-тежки условия. Един вирус не е съображение да ги изтеглим, в случай че те са здрави ", съобщи военният министър.

В момента от Косово у нас е спретнат един офицер, диагностициран с ковид. Наш боен е настанен и в Инфекциозната болница в Букурещ поради COVID-19.

Вицепремиерът Каракачанов разяснява и задочната престрелка сред него и зърнопроизводителите у нас. Тяхната асоциация излезе с гневна декларация по отношение на изявлението на военния министър.

" Какво съм споделил? Вие кажете кое не е правилно. В една такава обстановка би трябвало да помислим за промени в стопанската система и земеделието, с цел да осигурим храна на популацията. Можели сме да нахраним 32 милиона българи. В момента внасяме картофи от Полша, чесън от Китай. У нас отглеждаме царевица, пшеница, слънчоглед - борсови артикули, които се продават на открито. Казах още, че желаеме да имаме трайна стопанска система и би трябвало да имаме преработвателна индустрия. Да възстановим овощарството, отглеждането на животни. България няма петрол, злато, диаманти. Имаме един запас - земята. Кое ги разгневи? Че споделих, че в България има компании, които имат милиони декари земя и взимат милиони от дотации? В Германия има закон, който не разрешава такова нещо ", изясни още Каракачанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР