Има прост и сложен отговор. Простият: Да си от София.

...
Има прост и сложен отговор. Простият: Да си от София.
Коментари Харесай

5-те фрази на един истински СОФИЯНЕЦ

Има елементарен и комплициран отговор. Простият: Да си от София. Лесно е, запаметяващо се, уговорено от персоналната карта. Какво написа там? Роден в София. Значи всичко е наред. Ти си софиянец.

1. Да си същински софиянец значи в един миг да си спрял да се разкапваш от хамлетовския въпрос да емигрираш или не . Просто си споделил майната му. Ще се върви на места в чужбина, специализация, почивка, гастрол, само че най-после е ясно копеле - отново по " Графа " и по " Раковски ", там е най-хубаво.
Предимствата и минусите на крайните квартали
2. Второ: да си стигнал оная фаза, която би трябвало да е годна единствено за провинцията, а точно - като излизаш на открито непрекъснато да засичаш някой прочут. Всеки може да го направи в град с 50 000 поданици, само че я го дай в двумилионен? Изисква се изключителна непримиримост, дисциплинирано циркулиране на питейни заведения години наред, необятна мрежа от запознанства и най-много умеенето да помниш ужасно доста в случай че не имена, то най-малко физиономии.
3. Да вървиш до Пловдив . Ако не вървиш до Пловдив, просто не си софиянец. Пишеш в петък вечер " Някой може ли да ме метне до там ", след това пускаш един хаш таг #pLOVEdiv и тръгваш. На Пловдив би трябвало да гледаш както на София - има едно място на купона и то е Капана и нищо повече не те интересува.
Останалите признаци на същинския софиянец ще откриете в SofiaLive.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР