Има проблем с някои лекарства. Да се обобщава, че липсват,

...
Има проблем с някои лекарства. Да се обобщава, че липсват,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Лекарство се взема тогава, когато е необходимо

Има проблем с някои медикаменти. Да се обобщава, че липсват, не е най-точно да се каже, разяснява пред Нова телевизия доц. Ангел Кунчев.
Прочетете още
  Европа осъзна, че в случай че желае да бъде самостоятелна, не може да разчита на импорт за всичко. Може да са по-евтини нещата, само че за някои от тях би трябвало да сме сигурни, добави още той. 

А медикаментите свършват бързо, тъй като постоянно се изкупват без да има основателна причина. Няма смисъл да се запасяваме с медикаменти, лекарство се взема тогава, когато е  належащо, тъй като периодите не са толкоз дълги, сподели доцент Кунчев. 

Настъпилата грипна вълна визира всяка възраст. Това не е нещо изненадващо, разяснява още доцента. Най-тежкото затруднение е пневмонията. По-трудно го изкарват хронично болните и възрастните хора. 

Според Кунчев е значимо да не се не помни, че става въпрос за предаване на вируса. За да го получиш би трябвало някои да те болести. Хората да не не помнят да употребяват ограничения като миене на ръце, дезинфектант, носене на маски и стоене на разстояние в по-тесните места, изясни той.

А за слагане на противогрипна ваксина към този момент било късно, тъй като организмът не разполага с времето да сътвори имунитет. И въпреки всичко това е най-сигурният метод да се предпазим от вируса. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР