Има много неща, които правят витамин D изключително важен за

...
Има много неща, които правят витамин D изключително важен за
Коментари Харесай

Как да си набавите витамин D, когато си стоите вкъщи

Има доста неща, които вършат витамин D извънредно значим за човешкия организъм. При естествени условия тялото ни си набира витамин D от слънцето, само че през зимните месеци, когато е по-студено и излизаме по-малко, това може да се окаже комплицирана задача. И тук идва въпросът: Как да се предпазите от недостиг на витамин D, когато прекарвате дните си у дома? Отговорът се крие в тези 10 елементарни стъпки:
1. Застанете на прозореца
Ако желаете да се заредите със безоблачен витамин, просто постойте малко до отворен прозорец. Така ще съберете малко витамин D, а в това време ще подобрите настроението си.
2. Приемайте хранителна добавка
 3 ТРЕВОЖНИ признака при дефицит на витамин D 3 ТРЕВОЖНИ признака при дефицит на витамин D
Както може би знаете, витамин D се набира по натурален път най-добре през лятото, когато слънчевите лъчи са в съвсем непрестанен контакт...
Разбира се, има доста добавки с витамин D на пазара. Но като се има поради, че може да сте затворени вкъщи за известно време и евентуално да не ядете толкоз пресни артикули, както нормално, би трябвало да помислите за приемането на първокачествен мултивитамин, който не просто съдържа витамин D, а и съдържа вярното количество и форма на витамина.

3. Опитайте светлинна терапия
Ако не можете да получите естествена светлина, изкуственото е идващото най-хубаво нещо. За тези, които не могат да излязат на открито, и изключително тези в жилищата, които може да не получават доста естествена светлина, лечебната лампа е превъзходен метод да помогнете на тялото си да си набави витамин D.
4. Яжте риба в консерва
 Помага ли витамин D при ковид? Помага ли витамин D при ковид?
Това е несъмнено: витамин D играе значима роля при съвсем всички процеси в човешкия организъм. Когато наличието му в един милилитър кръ...
Консервираната риба е страхотна покупка сега и освен тъй като можете да я държите в килера си за дълги интервали от време. Консервите като риба звук и сьомга също са чудесни източници на витамин D.
5. Увеличете приема на мляко и млечни артикули
Кравето мляко или обогатените млечни различни млека - в това число соево мляко, бадемово мляко и овесено мляко - са превъзходен източник на витамин D. Ако предпочитате да ядете млечните си артикули, изберете сирене, кисело мляко или различен артикул с високо наличие на витамини.
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР