Има много мнения относно ползите от кафето. Отношението на лекарите

...
Има много мнения относно ползите от кафето. Отношението на лекарите
Коментари Харесай

Ах, това кафе: 3 златни правила как да го пием и да бъдем здрави

Има доста отзиви по отношение на изгодите от кафето. Отношението на лекарите към тази напитка се е трансформирало с натрупването на познания за нейното влияние върху тялото.

Например, дълго време се смяташе, че кофеинът има гибелен резултат върху сърцето, само че в този момент кардиолозите оправдаха напитката и предлагат даже на пациенти със сърдечно-съдови болести да я употребяват, като съблюдават мярката, несъмнено. Зухра Павлов – ендокринолог от клиниката на Московския държавен университет, проучва главните привички при пиенето на кафе и показва трите най-важни правила по какъв начин да го пием в интерес на здравето.



" Наскоро беше оповестено ново изследване, съгласно което хората, чийто кофеин циркулира в кръвта по-дълго време, не са склонни към диабет и наднормено тегло. Разбира се, някои незабавно взеха решение, че в този момент би трябвало да пият повече кафе, с цел да са слаби. Но това не е по този начин “, написа доктор Павлова в канала си в Telegram.

Висококачественото кафе е здравословна напитка. В дребни количества се предлага даже за сърдечно заболели, а учените настояват, че заради високото наличие на антиоксиданти, кафето е и незаместим асистент в грижите за здравето и младостта, отбелязва лекарят. Важно е обаче потреблението му да е вярна. Ето три съвета, които ендокринологът дава:

1. Не пийте кафе по време на хранене

Кофеинът и танинът, съдържащи се в кафето, влизайки в композиция с огромен брой хранителни субстанции, попречват тяхното пълноценно асимилиране от организма. На първо място, това се отнася за желязото, калция и магнезия. " Всъщност кафето обеднява вашата диета. Ако обичате да пиете кафе, не го правете по-рано от час след хранене ", поучава Павлова.



2. Оптималното количество е не повече от 1-2 чаши дневно

" Кафето сигурно е пристрастяващо. И даже не непосредствено към кофеина, а към чувството за жизнеспособност, което то дава. Но колкото повече се уморяваме, толкоз повече желаеме кафе. А остатъкът от кофеин към този момент води до нараснала раздразнителност, тревога и неприятен сън “, отбелязва специалистът. Освен това несъразмерната консумация на кафе понижава количеството калций в кръвта. Това подтиква синтеза на паратироиден хормон (произвеждан от паращитовидните жлези), което може да докара до увеличаване на паращитовидните жлези и понижаване на костната компактност. Тоест, в случай че пиете доста кафе, имате нараснал риск от хормонални нарушавания и остеопороза.

3. Черното е най-хубаво, а не със захар и мляко

" Ако обичате кафе, което не е чисто, само че добавяте към него захар или сироп, или го пиете с бонбон, тогава всичко това доста усилва наличието на калории. Това значи, че рискът от инсулинова устойчивост нараства, а оттова - и развиването на диабет в бъдеще “, предизвестява Зухра Павлова. " При кафето, както и при всеки различен артикул, главното е умереността и верният банкет. И тогава от него ще има единствено изгода! ", заключава ендокринологът.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР