Има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР със

...
Има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР със
Коментари Харесай

ГЕРБ пита: Има ли връзка арест на Рашковото МВР с разговора Борисов-Порошенко?


Има ли някаква връзка противозаконният арест на " Рашковото Министерство на вътрешните работи " със видеоконферетната среща на Борисов и Порошенко? Това попита Десислава Атанасова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили по време на брифинг в Народното събрание.

" Българските жители писаха тройка на дилетантите за 100 дни ръководство. Най-сериозният неуспех, дружно с неуспехите в стопанска система, енергетика, инфлация, външна политика, е неуспехът на Рашков и Рашковото Министерство на вътрешните работи. Над 60% от българите считат, че Министерство на вътрешните работи е употребявано за политическа принуда. Това се удостовери и от българския съд, който отхвърли въобще да преглежда протоколите от активността на Рашковото Министерство на вътрешните работи и изрично съобщи, че дейностите на Министерство на вътрешните работи са противозаконни, нелегитимни и осъществени от незапознат орган ", безапелационна беше Атанасова.

" Очакваме съдът в период да се произнесе и да удостовери това, което съобщи и в своето определение през вчерашния ден Софийски градски съд. По-важното обаче може би и в този подтекст е нещо друго. Първо, че ръководещото болшинство отхвърли нашето искане за чуване на очевидеца краткотрайно изпълняващ длъжността - по този начин наименуван просто Киро, тук в пленарна зала. Именно той е главен мотор на тази некомпетентна и импотентна интервенция. На второ място бих желала да подчертавам и по кое време се случи тя. Тя се случи в деня, в който Бойко Борисов се срещна онлайн във видеоконферетна връзка с някогашния президент Порошенко. Тук въпросът става много по-сложен, а той е има ли някаква връзка противозаконният арест на Рашковото Министерство на вътрешните работи с деня на срещата във видеоконферетна връзка с бишвия президент Порошенко, със поръчката на ангажираност на нашата ПГ с поддръжка за Украйна и със поръчката, че ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в 47-ото Народно събрание ще заявява и ще упорства за такава поддръжка. На тези въпроси кой ще отговори? Ние подозираме, че доста сериозна такава причинно-следствена връзка има. Надявам се, че напълно скоро това ще стане ясно и на българските медии и на цялото ни общество ", съобщи Атанасова, цитирна от БГНЕС.

Томислав Дончев сподели, че анализът на 100 дни би бил елементарен. " Да правиш разбор на нищото, не лишава доста време ",заяви още той. По думите му в медиите е излязъл документ, за който се твърди, че е от показанията на министър-предесдателя. Той го дефинира като фрапантен и би трябвало да се учи в разнообразни по вишси учебни заведения - освен по правни науки, а и такива по медицина.

" Аз съм видял Делян Добрев да пие бира. От там произлиза, че Делян Добрев е пияч, а от там произлиза, че обрал пощенската кола ", сподели още Дончев. Той прикани да не се вършат лековати мнения във връзка с основни институции, тъй като има рик от прекъсване на европейското финансиране.

" Различни медии вадят разнообразни описи от народни представители, които ще бъдат арестувани. Не знам дали е истина или не. Ние доста се надявахме през днешния ден господин министър-председателят да почете българския парламент, което за жалост не се случи ", сподели още Дончев. Томислав Дончев съобщи, че той е трябвало да уведоми народните представители кои ще бъдат задържани, с цел да си пратят децата по бабите и дядовците и да си приготвят топли облекла.

На въпрос дали ще изискат избор на съмнение на държавното управление, Дончев отговори: " Какви ще са парламентарните ни реакции, ще разберете напълно скоро. Вот на съмнение сигурно е нужен. Ако държавното управление заслужава избор на съмнение, това преди всичко е икономическата политика ". Според него от това страдат всички хора. " Ако би трябвало ние да внасяме избор на съмнение, той ще бъде по тази тематика ", сподели Томислав Дончев.

Той съобщи, че не мисли, че оставка на вътрешния министър, би била решение на казуса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР