Има Ковид легла, но проблемът е с интензивните. Предстои да

...
Има Ковид легла, но проблемът е с интензивните. Предстои да
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: Няма да се стигне до въвеждането на типичен локдаун

Има Ковид кревати, само че казусът е с интензивните. Предстои да бъдат отворени нови. Критична е обстановката и с личния състав, само че това не можем да го решим нито за 6 месеца, нито за 2 години. Ако обстановката остане доста сериозна, евентуално ще потърсим помощ от други страни, само че и там ситуацията не е розово. Това сподели за Bulgaria ON AIR служебният зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров.

„ Министерство на здравеопазването ще откри за към поливната новоразкрити интензивни кревати респиратори, както и други нужни консумативи, стана ясно от думите му. Идеята е тази конструкция при всяка вълна от Ковид да може да се преобразува в поделение за интензивно лекуване. Те ще работят обаче с външни екипи ", добави още Петров. Той разяснява още, че няма да се стигне до въвеждането на характерен локдаун.

" Намираме се в обстановка на непълен и съвсем цялостен локдаун – има ограничавания за съвсем всичко, само че може да се работи със " зелен документ ". Сертификатът не е ограничаване, а опция. Зеленият документ няма опция, тъй като другояче другите страни ще сложат България в " алена " зона поради слабото ваксинално покритие и по този начин изцяло ще се убие зимния туристически сезон у нас. Въпрос на организация е от самите учебни заведения. Искаме да отворим за образованието за дребните деца, тъй като затварянето на учебните заведения, градините и яслите ангажира голям брой родители, които не могат да вървят на работа ", съобщи Димитър Петров.

Димитър Петров заяви и че се разисква какъв да бъде форматът на документ за антитела, като най-вероятно той ще се издава при избрана стойност на антителата и тази стойност ще би трябвало да се следи в динамичност: " Най-вероятно ще бъде в избран период и ще бъде обвързвано с неведнъж тестване на антителата. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР