Има идея пожарникарите да бъдат в самостоятелна агенцияДвадесет и две

...
Има идея пожарникарите да бъдат в самостоятелна агенцияДвадесет и две
Коментари Харесай

Бойко Рашков: 22 дела срещу организирани престъпни групи отлежават в прокуратурата

Има концепция пожарникарите да бъдат в независима организация

Двадесет и две каузи против проведени незаконни групи отлежават в прокуратурата. Държавата е блокирана в нейната проверяваща активност.

Това сподели вътрешният министър Бойко Рашков по време на чуването му в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. Министър Рашков посочи няколко аргументи по тази причина, означи.

„ За огромно страдание положението на българската прокуратура и нормативното споразумяване на пълномощията на прокуратурата е една сериозна спънка за навреме следствие “, акцентира вътрешният министър. Той даде за образец казусът с следствие на злоупотребите при строителството на автомагистралите и язовирите.

Ето за какво той предлага да има опция да се образува досъдебно произвеждане и от проверяващите органи, както и да се притегля отговорно лице към отговорност. "Прави усещане също, че основният прокурор и шефът на КПКОНПИ може да изискат потреблението на СРС. Тази особеност би трябвало да бъде отстранена. Защо се постанова това, откакто единственият орган, който може да разреши сходно следствие, е съдът по закон? Ние сме позволили медиатор в лицето на прокурора. Това е ограничение на съществени права на индивида. Държавата е блокирана в нейната проверяваща активност ", акцентира Рашков.

Министърът увери, че не се планува огромно уволняване на фрагменти, а преструктуриране. „ Искаме да има състав, който да посещава и дребните обитаеми места “, сподели той. Тъй като Министерство на вътрешните работи не може да обезпечи полицейско наличие на всички места, ще се влага във видеонаблюдение, стана ясно от думите му.

Той сподели, че се обмисля вид пожарната да стане независима организация отвън структурата на Министерство на вътрешните работи или да остане в министерството като обособена единица със собствен бюджет.

Друга конструкция в Министерство на вътрешните работи е Дирекция КИАД (Координация и информационно-аналитична дейност), която би трябвало да се занимава с информация. Когато не дава отговор на функционалностите си това е много притеснително. Там са вземани всевъзможни експерти, които нямат никакъв опит, регистрира Рашков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР