Има два варианта за кабинет. Ако не - да оставим

...
Има два варианта за кабинет. Ако не - да оставим
Коментари Харесай

Бойко Борисов предложи служебният кабинет да стане редовен

Има два разновидността за кабинет. Ако не - да оставим служебния, предложи някогашният министър председател, в този момент народен представител от ГЕРБ Бойко Борисов след края на днешното пленарно съвещание. Той разви тезата си и стана ясно, че позволява служебният кабинет да стане постоянен, след като съставът му мине на гласоподаване в Народното събрание. Радев желае тези министри, които стояха в кошарката, да им гласуваме пари да продължат месеци наред да харчат. Аз им предлагам, откакто не можем да се разберем политическите партии, тези министри остават в кошарката, вършим ротационни правила за ръководители, комисии, каквото желаят и президентът Радев единствено ги е оставил, а той отива да си президентства.

Тези, които в този момент са внесли бюджета и са предложили разноските, ние ще ги задължим като парламент да работят. Защо не се съгласяват, тъй като никой не желае при парламент да работи. Ние не нарушаваме Конституцията, те към този момент не са му подчинени. Ако с самообладание, приемливост оставим както днешния ден да помислим, има разновидности, аз към Радев се обръщам доброжелателно, тъй като в случай че не бях станал, нямаше да стане никой. Нали си давате сметка, че в него към този момент политическата класа няма доверие. Аз желая решение, решението би трябвало да мине през взаимни отстъпки ", разяснява пред публицисти Борисов.

Той напомни, че президентът е изразил изрично предпочитание новият парламент да одобри бюджет. По думите на водача на ГЕРБ обстановката не е патова. " Направи ли ви усещане, че никой не стана, когато в залата влезе висшият главнокомандващ. Само аз станах - като порядъчен боец. Ако не бях станал аз - нямаше да стане никой! ", коментира Борисов.

“Има парламентарна традиция първият да излъчва ръководител. Всеки, който не желае това, може, само че има нова мода - нещо нетрадиционно ”, каза той и посочи, че в Европейския парламент има практика специалистите се редуват на председателското място по един мандат от две години, както и в някои комисии. 

По време на изявлението си в коридорите Борисов се скара на публицистите да не накъсват изявленията му, с цел да излезе, че приказва като различен и че той има “много гладка мисъл ”.

“На ваше място щях да обърна внимание - всички споделят, че би трябвало да има държавно управление. Г-жа Нинова атакува мен, че атакувам Радев, само че всички партии споделиха единствено бюджетът, в случай че има постоянно държавно управление. (...) Не Борисов, а Международният валутен фонд освен плаши, а сподели, че стопанската система и Брутният вътрешен продукт на България е сред нула и един %. Това значи обедняване и недостиг ”, сподели някогашният министър председател.

Борисов е на мнение, че ГЕРБ показват самообладание, внимание и диалогичност. По думите му те нямат боязън от предишното, тъй като имат ясно дефинирани разлики и направления, в които може да работят с другите обединения. Борисов подчертава върху тематиките за влизането на България в еврозоната, Шенген, модернизирането на Българската войска и енергетиката. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР