Икономическият доклад за Европа и Централна Азия на Световна банка

...
Икономическият доклад за Европа и Централна Азия на Световна банка
Коментари Харесай

ПП Републиканци за България: И Световната банка разби мита за доброто управление на страната

Икономическият отчет за Европа и Централна Азия на Световна банка е следващият документ, който развенча мита за положителното ръководство на страната. Чрез него една от най-престижните интернационалните финансови институции понижи прогнозата си за растежа на Брутният вътрешен продукт на България с внушителните 0.7 процентни пункта до едвам 2.6% през 2021г. и разгласи, че чака страната ни да се върне на предкризисните равнища чак през 2022/2023г. Това се споделя в позиция на " Републиканци за България ".

Ето какво разясняват още от партията:

" Документът е изпълнен с рецензии в три съществени посоки, за които ние от Политическа партия " Републиканци за България " от дълго време сигнализираме. Той подчертава върху неуспеха на имунизационния развой, слабото ръководство и забавената поддръжка за семействата и бизнеса.

Докладът на Световната банка натъртва на обстоятелството, че страната ни е на последно място в Европа по сложени ваксини - едвам 4,4% от популацията. Той изрично оборва тезата на Борисов, че " на всички места е по този начин " и показва забавената имунизация като главен риск пред възобновяване на българската стопанска система.

Специално място е отделено и на слабостите в ръководството. Те подкопават капацитета за напредък и повреждат доверието в институциите. Водят до неприятно качество на обществените услуги и понижени директни задгранични вложения. Бавното осъществяване на структурните промени пък продължава да задържа способността на страната да се върне към напредък.

От Световната банка имат разнообразни визии с държавното управление и във връзка с икономическите ограничения. Според институцията, поддръжката към семействата и бизнеса е забавена, което в допълнение натежава върху икономическата интензивност и може да забави възобновяване през 2021г.

Ние от Политическа партия " Републиканци за България " споделяме мнението на специалистите от Световната банка, че във етапа на възобновяване, най-важната задача е да се подсигурява оптималното потребление на невиждания размер на еврофондовете, изчислен на 29 милиарда евро за интервала 2021 - 2027г. Това обаче е невероятно при настоящия метод на ръководство - едноличен и на парче. Затова най-важната ни задача на вота в неделя е моделите на " джипката " /по отношение на икономиката/ и " ластика " /по отношение на здравеопазването/ да бъдат прекъснати. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР