Ига Швьонтек ще застане на върха на WTA ранглистата идния

...
Ига Швьонтек ще застане на върха на WTA ранглистата идния
Коментари Харесай

Швьонтек: Очаква се да съм изморена, но всъщност искам да продължавам да играя

Ига Швьонтек ще застане на върха на WTA ранглистата идния понеделник изцяло справедливо, защото е несъмнено най-доминиращата състезателка в Тура през последния един месец. Бъдещата международна номер едно при дамите се намира в серия от 16 следващи победи, а сега решително върви към поредна купа за сезона и само два триумфа я разделят от трофея на Miami Open.

Преди да излезе за идващия си дуел от WTA 1000 конкуренцията в Маями, Швьонтек показа по какъв начин се усеща на корта и кои съгласно нея са главните " оръжия " в тениса й. Ето какво тъкмо описа тя: " Имам възприятието, че с всяка последваща победа аз усъвършенствам играта си. " - стартира полякинята. " Успявам да се приспособявам към изискванията и стиловете на своите съпернички, което ми дава преимущество. Би трябвало да съм изморена, само че в действителност не усещам отмалялост, само желая да не преставам да играя.

По време на предсезонната подготовка отделих съществено внимание на физическата си кондиция и в този момент този труд се отплаща. Още когато бях дете, се наложи да се науча да се придвижвам по корта. По това време ударите ми бяха много по-слаби от тези на множеството ми съпернички и трябваше непрекъснато да търча, с цел да се пазя, само че сега точно умеенето ми да арестувам топката в очертанията на полето ми разрешава да се представям на сходно високо равнище. Смятам, че има детайли в тениса си, върху които би трябвало да работя в допълнение, само че съм удовлетворена от представянето си. " - приключва Швьонтек.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР