Ига Швьонтек се превърна в абсолютния доминант в WTA Тура

...
Ига Швьонтек се превърна в абсолютния доминант в WTA Тура
Коментари Харесай

Немислимото се случи: Корне шокира Швьонтек и прекъсна серията ѝ от 37 поредни победи!

Ига Швьонтек се трансформира в абсолютния доминант в WTA Тура през последните месеци и нямаше изгубен дуел от февруари насам. Днес обаче нейната превъзходна серия от 37 следващи победи откри своя край в лицето на 32-годишната Ализе Корне, която показва невероятна игра от първата до последната точка в срещата и възползвайки се от неубедителните изяви на международната №1, сервира най-голямата сензация на Уимбълдън дотук, оформяйки крайното 6:4 6:2.

Французойката навлезе стремително в дуела, като още от началните минути успяваше да наложи своята воля в разиграванията с помощта на острите си и чудесно пласирани удари наоколо до линиите. Нейната нападателна игра изцяло лишаваше от благоприятни условия Швьонтек, от чиято ракета провокираните неточности изобилстваха, като по този начин се стигна до ранен задатък от два пробива и 3:0 в интерес на международната №37. В идващите геймове полякинята съумя да стабилизира представянето си и върна единия брейк, само че това надалеч не се оказа задоволително, с цел да спре стремежа на безупречната от всяка точка на корта Корне.

Вторият сет стартира положително за фаворитката, която изглеждаше, че е съумяла да се отърси от проблемите в миналата част и реализира пробив още в първото подаване на своята съперничка - 2:0. Топ поставената даже поведе с 40:15 в ответния си сервис гейм, само че тъкмо когато изглеждаше, че към този момент стартира да намира ритъма си, позволи няколко непредизвикани грешки, които ѝ костваха мигновен рибрейк. Това бе и повратният миг на сета, защото от този миг нататък грешките от нейна страна се трупаха една след друга и напълно скоро Корне на собствен ред се снабди с преднина от пробив - 4:2. Швьонтек по този начин и не съумя да откри метод да излезе от затрудненото състояние и не след дълго серията ѝ от 37 следващи победи доближи своя край.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР