Идната неделя 16-годишният иракчанин Осама бин Ладен Хусейн щеше да

...
Идната неделя 16-годишният иракчанин Осама бин Ладен Хусейн щеше да
Коментари Харесай

Иракчанин, кръстен на Осама бин Ладен, почина дни преди да смени името си

Идната неделя 16-годишният иракчанин Осама бин Ладен Хусейн щеше да промени името си, трансформирало се за него в задължение, в случай че четири дни преди този момент не беше умрял от токов удар при работа, съобщи организация " Франс прес ".

" Той беше роден в края на 2001 година, тъкмо след атентатите на " Ал Кайда " против кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември ", изяснява за Агенция Франс Прес негов братовчед - Моханад. По това време саудитецът Осама бил Ладен оглавяваше терористичната формация.

Братовчедът споделя, че при ръководството на Саддам Хюсеин иракският щемпел е представял Бин Ладен като воин, а не като терорист, и по тази причина бащата на момчето му дал това име. Детето обаче страдало поради него. След управляваната от Съединени американски щати инвазия в Ирак през 2003 година американски бойци претърсили дома му, като разбрали, че там живее Бин Ладен, след което то не смеело да излезе от сунитския си квартал Азамия в Багдад, с цел да не попадне на надзорен пост.

За да припечелва, Осама продавал чай на улицата. Щастието му се усмихнало, когато бил интервюиран от локална телевизия. " Министърът на вътрешните работи Касем ал Араджи видя по малкия екран изявлението ми, в което момчето молеше да промени името си, и преди два месеца изиска да го срещна със фамилията му ", описа пред Агенция Франс Прес журналистът Ахмад ал Хадж.

" Осама бил Ладен беше ужасяващ на влизане в " зелената зона " (бел.ред. - извънредно строго охраняван регион в Багдад, където се намират министерствата), само че министърът го предразположи. Той даже му подари айфон и му сподели да си избере друго име ", добави журналистът.

Понеже младежът нямал съответна концепция, министърът предложил името Ахмад. В началото на тази седмица той бил известен, че в неделя ще получи новите си документи за идентичност.

Добил убеденост, Осама си намерил работа в склад за аварийни елементи. Вчера шефът му го пратил да вземе нещо от покрива, само че той се подхлъзнал и с цел да не падне, се хванал за електрически кабел. Това му коствало живота.

Истинският Осама бин Ладен беше погубен от американски бойци на 2 май 2011 година в Пакистан.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР