Идеята за черни списъци на Северна Македония е толкова абсурдна,

...
Идеята за черни списъци на Северна Македония е толкова абсурдна,
Коментари Харесай

Проф. Павлов: Отношението на Скопие към България е безчестие, подлост с руска благословия

Идеята за " черни описи " на Северна Македония е толкоз неуместна, че няма нищо общо със здравия разсъдък. Не мога да си обясня по какъв начин подобен неприемлив звук може да бъде употребен към който и да било, изключително към България, която постоянно е подкрепяла Македония по всички вероятни и невъзможни способи. Това е непочтеност, измама. Това сподели историкът проф. Пламен Павлов в ефира на

Сравненията сред връзките на София и Скопие с тези на Москва към Киев са спекулации, които се вършат още от началото на експанзията на Руската федерация, уточни той.

" В случая виждаме по какъв начин тази неправилна политика на България се употребява за антибългарски цели, на процедура отново с съветска благословия, тъй като няма никакво подозрение, че дейностите на Скопие са предизвикани от Белград и Москва ", разяснява проф. Павлов.

Според историка българската политика по отношение на Северна Македония би трябвало да бъде доста по-активна от в този момент съществуващата.

" Хората в Македония, без значение дали се усещат българи, македонци или някакви други, имат доста доброжелателно отношение към България. Не бива да объркваме траекториите на хората с тези на политиците, които несъмнено гонят някакви свои ползи и геополитически цели. Трябва доста по-интензивен разговор, доста доброжелателност, само че и съответната неотстъпчивост. На сходни изказвания като тези на Пендаровски и на Ковачевски, не трябва да се мълчи, би трябвало да им се дава отговор с целия боеприпас на дипломацията ", безапелационен бе проф. Павлов.

По думите му политиката на Северна Македония към нашата страна демонстрира отвращение от тяхна страна да станат членове на Европейския съюз, без значение от противоположните заявления.

" Най-малкото демонстрира вземане предвид на политиката с политиката на Белград и Москва, т.е. да влязат дружно със Сърбия или след Сърбия. Това нещо би трябвало да знаем и да му противодействаме, само че най-много да поддържаме хората с българско съзнание задоволително ясно и изрично ", съобщи още проф. Павлов.

Трябва да се противодейства на македонската пропагандата, която по думите му " купува " даже и учени, в това число и на хора в България, безапелационен бе той.

" За мен е доста неприятно, когато виждам наши интелектуалци, които повтарят сръбските мантри, и хора, които са закачили на ревера си украинското знаме, на процедура да пропагандират съветските тези, казани през македонските публични лица ", разяснява още историкът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР