Идеята на ИТН за референдум за президентска република със сигурност

...
Идеята на ИТН за референдум за президентска република със сигурност
Коментари Харесай

Антон Кутев:Идеята на ИТН за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувано с президента

Идеята на Има Такъв Народ за референдум за президентска република сигурно не е в съгласие с президента Румен Радев. Това е самодейност, която излиза от господин Трифонов. Това сподели представителят на служебния кабинет Антон Кутев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той дефинира поръчката на Слави Трифонов като предизборна провокация. „ Социолозите споделят за партията на господин Трифонов, че не е ясно дали ще попадне в новия парламент. Дори да се организира референдум, това мъчно ще докара до действителни промени в политическата система на България ", разяснява Антон Кутев.

Той разяснява, че мигрантският напън към страната ни се ускорява от известно време. „ Над 1000 души на ден са отблъсквани - хора, които са пробвали да мината границата, само че не съумяват. Усилията по границата не са спирали. Доста неща са свършени. Някои хора си разрешават да прекрачат всички граници и към този момент в действителност афишират война на страната ", добави Кутев.

Що се отнася до газовата рецесия, Антон Кутев съобщи, че служебният кабинет има ясна цел и тя е обезпечаване на диверсификацията на страната. „ Това значи не да сменим един източник на газ с различен, а да намерим всички вероятни източници на газ, да изчислим всички цени, да ги сложим на масата пред българските жители. С „ Газпром " ще се договаря единствено в границите на контракта, който съществува. Длъжни сме да създадем всички старания ", сподели представителят на служебния кабинет.

Газовата връзка с Гърция е пътят, по който може да влезе всевъзможен тип газ, акцентира Кутев. Договорените доставки на полутечен газ съгласно него ще надскочат плануваната цена.

По думите му към този момент има обезпечен газ до края на октомври.

Антон Кутев бе безапелационен, че няма политически уволнения и назначения от служебния кабинет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР