и завършиха при резултат 2:2 в мача помежду си от

...
и завършиха при резултат 2:2 в мача помежду си от
Коментари Харесай

Словения възкръсна срещу Сърбия за 5 минути пред погледа на Лука Дончич

и приключиха при резултат 2:2 в мача между тях от Група 4 в Лига " B " на Лигата на нациите. Сърбите евентуално могат да съжаляват повече за този резултат, защото имаха задатък от два гола след първото полувреме, само че при започване на втората част получиха двоен пестник от противника си и си потеглят от стадион " Стожице " в Любляна със единствено една точка.

Интересно за отбелязване е, че на трибуните на стадиона бяха двете огромни звезди на словенския баскетбол - водачът на Далас Маверикс Лука Дончич и ветеранът Горан Драгич. На стадиона бе и президентът на УЕФА Александър Чеферин, който, както е известно, е словенец.

Още в осмата минута сърбите излязоха напред в резултата. След качествени дейности и центриране отляво на Филип Младенович, присъединилият се в офанзивата Андрия Живкович бе изтърван от защитата на Словения и с глава от близка отдалеченост изпрати топката във вратата на Ян Облак. При попадението Живкович получи контузия, защото бе ударен от неприятелски състезател, само че се съвзе и продължи мача.

В 35-тата минута сърбите вкараха втори гол, а негов създател този път бе Александър Митрович. Нападателят се възползва от отлично центриране отляво на капитана и с майсторски удар с глава заби топката във вратата на. До центрирането пък се стигна след осъществяване на фал, при което отбраната на не се оправи по най-хубавия метод.

Три минути след почивката словенците " приспаха " сръбската отбрана и след пас отляво на появилия се от началото на втората част в игра за домакините, халфът, намиращ се до точката за дузпата, порази задачата - 1:2.

Не след дълго, в 53-тата минута, резултатът стана 2:2. Отбраната на Сърбия още веднъж не бе безапелационна и получи топката в доста рискова зона пред вратата на Ваня Милинкович-Савич, след което насочи кълбото в мрежата.

До края на дуела не бяха осъществени нови попадения и завоюва втората си точка в групата, като остава на последното четвърто място в класирането. на Драган Стойкович е на втора позиция със 7 точки, на 3 зад лидера. Трети е тимът на с 3 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР