И размахва Бойко метлата срещу кмета Здравко Димитров-Зико. Лично от

...
И размахва Бойко метлата срещу кмета Здравко Димитров-Зико. Лично от
Коментари Харесай

Зико и бушоните: Мръсните игри за Пловдив и защо само каменният Альоша вярва на Бойко?

И размахва Бойко метлата против кмета Здравко Димитров-Зико. Лично от него посочен и определен. За качествата на градоначалника няма да приказваме, защото през време на кметуването е изпълнявал само и единствено спуснатите от Борисов задания и опорки.

Борисов обаче има различен проект и реализацията включва оставката на Димитров и заместника му в сектор " Строителство и вложения " Пламен Райчев. На някогашния сикаджия (?) му дотегнало да взема решение проблеми на Пловдив като батаците с ремонтите на стадионите на „ Локомотив “ и „ Ботев “, както и на Панаира.

 

Става дума за мръсна игра и тя в тази ситуация се играе от мръсни играчи.

 

Зико и Райчев влизат в ролята на бушони и горят. Борисов-Зевс ги поразява с гръмотевица в името на жителите. Да не повярваш.

 

Истината е напълно друга и в образован град като Пловдив множеството хора са наясно с нея.

 

На Борисов не му дреме за майните, в случай че са под формата на гласоподаватели за ГЕРБ. Досега той не е дал нито едно свястно пояснение, за какво се кандидатира от града на Съединението (за кето надали знае повече от датата 6 септември…), само че след това се отхвърля от Народното събрание и не ги съставлява. Това е безспорна насмешка с тях и нека са го осъзнали…

 

Главният фактор в обсега на ползите на Борисов се споделя Георги Гергов. Заради врътките с Панаира, поради магистрални и туристически взаимни начинания, по този начин да се каже. Близкият кръг до Борисов знае, че двамата се чуват съвсем всеки ден, а в напрегнати бизнес обстановки и по няколко пъти в денонощието. Важна за Борисов е и ролята, която Гергов играе в Българска социалистическа партия. Както и ролята му в масонската ложа „ Слънце Ориент “. За Сотир Цацаров няма потребност да загатваме – работата там е повече от ясна…

Покрай Панаира се подвигна „ противен “ за ушите борисови звук, който навреди на квалифицираната скица Гергов да получи цялата торта от договорката с варненския кмет Портних. Борисов би трябвало да излезе от обстановката и по тази причина жертва Зико, прехвърляйки на него цялата виновност за очертаващия се обир. С оставката се цели безпорядък, мъгла и през това време решението за прехвърлянето да се извърши бързо и подло. Антигероят ще е Зико.

Бойко пък ще е строгият, само че обективен партиен водач. Така е по сюжет, само че на такава простотия може да се върже единствено каменния Альоша... 

 

Борисов може и да е почитател на футбола и да рита топка с „ бистришките тигри “, само че „ любовта “ му към пловдивските  „ Ботев “ и „ Локомотив “ не е поради играта, а поради гласовете на почитателите. Ако чуят какво приказва за тях при други условия и пред други хора, несъмнено ще му се ядосат напълно насериозно. А Борисов от много време се опасява от гневни фенове…

 

Има и трета причина: страхът. Лидерът на ГЕРБ вижда, че губи въздействие в София, което на локалните избори ще изхвърли ГЕРБ от ръководството на столицата. Ако загуби и Пловдив – а нещата вървят натам, - ситуацията му ще се утежни трагично. Ако се случи същото и във Варна, политическата гибел на Борисов и партията му става неизбежна.

 

Пловдив постоянно е бил по-начетения град. Да не отваряме тематиката за просвета, история, художници, поети, възрожденци, европейско въздействие, музика, обичаи, модерности и прочие – недостъпна територия за един измамник на действителността.

 

Николай Николов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР