И най-новата идея за приема на първокласници подпали недоволство. Държавата

...
И най-новата идея за приема на първокласници подпали недоволство. Държавата
Коментари Харесай

Битката за първи клас: Родители се опълчиха на идеята за 3 г. уседналост

И най-новата концепция за приема на първокласници подпали неодобрение. Държавата предлага уседналост от 3 години, а родители настояват, че това е дискириминация.

Според новата концепция на министерството с най-голям приоритет ще се одобряват децата в първи клас, които имат непрекъснат или сегашен адрес в близките жилища.

Промените ще обиден децата в цялата страна.

В София, където проблемите са най-сериозни, първолаците следващата година се чака да бъдат над 12 хиляди. Сред тях попада и дребният наследник на Васил Жеков.

„ На процедура всички хора, които живеят на свободен наем и са принудени на 2-3 години да си сменят адреса по чисто стопански съображения, ще бъдат дискриминирани грубо от тая система”, акцентира родителят.

Според таткото главният проблем е, че учебните заведения не оферират еднообразно обучение. Търговията с адресни регистрация ще стартира още от детската градина.

„ Не сме в XV век, който живее при локалния феодал, единствено там да развива дейност”, безапелационен е бащата.

Директори на учебни заведения обаче се надяват, че уседналостта ще вкара ред. Заради хаоса през миналата акция едно от най-желаните столични учебни заведения се е трансформирало в самобитен филиал на полицията.

„ Една дълга процедура на инспекции от полицията - неща, които ни трансформират не в учебно заведение, а във отговорни за нещо, което не сме свършили”, разяснява Диян Стаматов, шеф на 119 СУ.

Засега новият ред е единствено предложение и до края на август ще има публично разискване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР