Правителството търси начин как да компенсира дефицита във Фонда за

...
Правителството търси начин как да компенсира дефицита във Фонда за
Коментари Харесай

Спешно за цените на тока: Какви мерки ще се вземат, за да няма шоково увеличение?

„ Правителството търси метод по какъв начин да компенсира недостига във Фонда за енергийна сигурност, с цел да не се стигне до фрапантно по-висока цена на тока за семействата. “

Това увери през днешния ден служебният министър на енергетиката Владимир Малинов.

КЕВР търси механизми за попречване на шоковото нарастване

По думите му това ще се случи преди Комисията за енергийно и водно контролиране да се произнесе за новите цени на тока от първи юли. Към днешна дата дефицитът във Фонда възлиза на 432 млн. лв..

 ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 3 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 3 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли

Междувременно стана ясно, че АЕЦ „ Козлодуй “ е подал заявление пред Комисията регулатор за нарастване на цените за бита - и то доста.

Според някои от доставчиците на свободния пазар отлагането няма да има отрицателен резултат

„ Във връзка с това Енергийното министерство е провело диалози с управлението на централата. Уговорено е да се направи спомагателен разбор, да се усъвършенстват параметрите и да има следващо заявление с усъвършенствани цени, тъй че да не се стига до увеличение на цената. Такъв ангажимент е стихотворец от управлението на АЕЦ. Това няма да докара до понижаване на сигурността на централата “, увери още Малинов.

Снимка: bTV

„ Обсъдихме опцията на държавното управление да компенсираме насъбрания в предишен интервал недостиг във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “. Този недостиг, до края на регулаторния интервал, ще доближи над 530 млн. лв.. Правителството ще вземе съответните ограничения, с цел да компенсира този недостиг и това да не се отрази върху цената на битовите консуматори на електрическа енергия “, изясни служебният министър.

Към момента няма решение по какъв начин ще бъде напълнен

Стана ясно и че новото управление на „ Булгаргаз “ ще предяви искания за нанесени вреди в размер на 400 млн. евро, поради спрените доставки от „ Газпром “ през 2022 година Първо ще бъде потърсен вид за диалози със самата „ Газпром “. А в случай че това не стане, ще се стигне до Арбитражния съд в Париж.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР