И днес в София зоните за почасово платено паркиране Синя

...
И днес в София зоните за почасово платено паркиране Синя
Коментари Харесай

Нови правила при паркирането в София от 4 януари

И през днешния ден в София зоните за почасово платено паркиране " Синя " и " Зелена " няма да работят, оповестиха от Центъра за градска подвижност. От 4 януари обаче се трансформират някои правила за паркиране в столицата.

" Зелена зона " ще работи и в събота от 10 до 18 часа. В съботните дни " Синя зона " също ще стартира от 10 ч. и ще завършва в 18 ч. В понеделник стартират да действат и новите елементи на " Зелена зона " в кв. " Яворов " и кв. " Иван Вазов ". От понеделник контрольори ще ревизират в градския превоз за редовността на пасажерите.

Жителите на квартал " Яворов " от години упорстват кварталът им да стане " Зелена зона ", от понеделник това към този момент ще е реалност и десетките коли, които паркираха където намерят, автоматизирано ще изчезнат.

" Това тук не е буферен паркинг на София, а и е по-добре да има повече хора, в сравнение с коли, а това на нищо не приличаше до този миг ", споделя Владимир Гълъбов.

Някои от жителите на региона обаче не са удовлетворени от въвеждането на новата " Зелена зона ", тъй като по този начин ще изчезнат някои от паркоместата, да вземем за пример тези в зелените площи.

От съперниците е и Надя. Семейството им има два автомобила и се тормози, че след въвеждането на новата скица ще има дефицит тук-там.

" Ние дори сме създали петиция в Общината, малко да се преразгледа решението, не да се анулира, а просто да се отворят повече места ", споделя Надя.

Освен нова скица за паркиране, улиците в квартала към този момент ще са еднопосочни. Знаците към този момент са сложени, новите колчета ще се инсталират след Нова година, а маркировката ще се прави през пролетта. От Центъра за градска подвижност признават, че сега нямат опция да подобрят паркоместата и по тази причина на доста хора им се постанова да паркират върху тиня.
Досега границите на зоните бяха покрай центъра и по този начин в граничните региони имаше проблеми с паркирането.

" Някой лидер, който желае да отиде до центъра, а желае да избегне заплащането, ще му бъде много надалеч да си остави автомобила там, където е границата, това не прави работа към този момент ", добавя Румяна Милова от Центъра за градска подвижност.

Новост при издаването на винетен стикер е, че няма по какъв начин да го получиш, в случай че нямаш механически обзор - т.е. в случай че автомобилът не е в придвижване. И още нещо значимо - работното време и на " Синята зона " в събота също ще стартира от 10:00 ч., а не както до момента от 08:30 ч. и ще завършва в 18:00 ч.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР