И днес в източната половина от страната ще продължи да

...
И днес в източната половина от страната ще продължи да
Коментари Харесай

Валежи и застудяване през следващите дни

И през днешния ден в източната половина от страната ще продължи да духа краткотрайно мощен южен вятър и там, както и в южната половина, оптималните температури ще останат извънредно високи, от 14° до 19°, в София - към 13°. В северните региони от страната, където вятърът ще се ориентира от северозапад ще се намалят и ще бъдат от 9° до 12°. Облачността ще е променлива и тук-там ще има превалявания от дъжд, в обособени региони съпроводени от гръмотевици.

През нощта на доста места ще продължи да вали, само че до сутринта в множеството региони преваляванията ще спрат. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 4°, а оптималните от 4° до 16°. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб до сдържан. Преди обяд ще превалява единствено на обособени места, само че към и след обяд от юг преваляванията ще се засилват и до края на денонощието ще обзет съвсем цялата страна. Предупреждение за обилни количества е оповестено в южните региони.

В планините ще е най-вече облачно, основно в следобедните часове с превалявания, над 1500 метра - от сняг. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад.

Ще вали и на Балканите, като по-значителни количества се чакат в южните региони от полуострова. Причината е средиземноморски циклон, който ще дефинира времето и през идващите дни. В северните региони преваляванията ще са от сняг.

У нас през идващите дни понижението на температурите ще продължи. Ще бъде прохладно и по-често облачно и като се изключи четвъртък ще има региони с превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще се спуска все по-ниско.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР