В затвора в Бургас е назначена проверка заради забавеното връчване

...
В затвора в Бургас е назначена проверка заради забавеното връчване
Коментари Харесай

Назначиха проверка за забавеното връчване на призовката на британския пастор

В пандиза в Бургас е назначена инспекция поради забавеното връчване на обвинителния акт и призовката на английския свещеник Даниел Хъл. Той е обвиняем за блудничество с 14 деца в Сливен.

Във вторник делото против пастора беше отсрочено за следващ път, защото той се оказа нередовно свикан. Обвинителният акт и призовката са били доставени в пандиза в Бургас на 30 април, само че връчени на подсъдимия чак на 8 май. Така не е спазен срокът от най-малко седем дни от връчването до гледането на делото.

Мария Павлова, длъжностен министър на правораздаването: " Призовката е връчена със забавяне, може би от ден става въпрос. За един ден е. Само ден е, защото за съблюдаване на седемдневния период, призовката е връчена на 8-ми, съвещанието е било на 14-ти, така че се касае за един ден. "

Ивайло Йорданов, основен шеф на ГДИН: " Както сподели и министър Павлова, имаме данни за позволени пропуски, тъкмо в тази връзка със Заповед на основния шеф е разпоредено осъществяването на инспекция, която ще откри в коя част и кои чиновници са позволили пропуските за това нещо. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР