И днес продължава стачката на австрийските авиолинии. Стотици полети са

...
И днес продължава стачката на австрийските авиолинии. Стотици полети са
Коментари Харесай

Самолетен хаос: Полети от и до София отново са засегнати

И през днешния ден продължава стачката на австрийските авиолинии. Стотици полети са анулирани. Включително тези от и до София. От българското летище поучават пасажерите да се свържат с австрийските авиолинии, с цел да получат детайлности по отношение на последващи вероятни полети.

За 29 март анулираните са :

OS800 – Излитащ за Виена в 05:40 ч.

OS795 – Кацащ от Виена в 11:50 ч.

OS796 – Излитащ за Виена в 12:35 ч.

Това демонстрират данните на уеб страницата на летище София. 

Екипажите на компанията ще преустановят работата си поради спор за заплащането им

Освен в столицата ни засегнати ще са и полетите от и до Белград, Сараево, Загреб, Прищина, Скопие, Подгорица, Дубровник и Сплит.

А стачката е с искане за по-високи трудови хонорари.

От през днешния ден поради митингите стопират и полети на австрийските авиолинии

Австрийските авиолинии правят оценка на 24 милиона евро загубите, породени от анулацията на полети в хода на актуалните договаряния за групово трудово договаряне. Спорът за груповия трудов контракт продължава към този момент седмици наред, като до момента са извършени 17 кръга договаряния без резултат. Профсъюзът разгласи нова работна среща за 4 април.

От началото на договарянията са анулирани стотици полети. Профсъюзът упорства за по-добра оферта от страна на работодателите, само че компанията към този момент остава твърда. По-конкретно кабинният екипаж на австрийските авиолинии упорства заплатите им да бъдат изравнени с тези на компанията майка „ Луфтханза “.

Екипажите на компанията ще преустановят работата си поради спор за заплащането им

Съобщава се, че стачката е 36-часова, като тя е почнала на 28 март. Общо са наранени 400 полета до обяд през днешния ден.

Какво оферират австрийските авиолинии поради породеното стеснение?

безвъзмездна анулация или смяна в резервациите на пътуващите.безплатна анулация на резервациите за паркинг,хората, които са оставили колите си там и не могат да се върнат в точния момент поради анулиран полет, ще получат назад парите си за надвишаване на резервираното авансово време за престой на паркинга. 
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР