И 47-ото Народно събрание си е гласувало законова възможност да

...
И 47-ото Народно събрание си е гласувало законова възможност да
Коментари Харесай

Парламентът пак си направи "законова вратичка", за да запази безплатния паркинг

И 47-ото Народно заседание си е гласувало законова опция да пренебрегне решение на Столичния общински съвет и да резервира безплатния паркинг на площад " Александър Невски ". Става въпрос за текст от правилника на новия парламент, който разрешава на ръководителя му да дефинира зони за сигурност към постройката на Народното събрание, с което депутатските коли заобикалят наредбите за платено паркиране в " синя зона ".

По този метод и предишното лято 46-ият парламент резервира паркинга към постройката си, въпреки че локалната власт изиска договорът да бъде преустановен и част от места да станат част от " синята зона ".

През юни м.г. с Народното събрание от 2007 година, съгласно който депутатите заплащат на общината по 100 лева без Данък добавена стойност на месец за 105 паркоместа сред постройката на Народното събрание и храм-паметника " Александър Невски ". Планът бе до 50 от местата да станат част от " синята зона ", а за останалите Центърът за градска подвижност да контракти нови условия с администрацията на Народното събрание.

Днес общинските съветници Борис Бонев и Карлос Контрера, представени от Би Ти Ви, приканиха депутатите да създадат цивилизационен избор и да не окупират местата. Председателят на Народното събрание Никола Минчев е декларирал, че ще дискутира проблема с локалната власт, с цел да вземе решение. Пред " 24 часа " той отхвърля да е подписвал заповед за зона за сигурност, включваща паркинга. И предлага депутатите да спрат да паркират на площада, в случай че мястото стане пешеходна зона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР