Хуан Карлос Фереро сподели, че не вижда причина хората да

...
Хуан Карлос Фереро сподели, че не вижда причина хората да
Коментари Харесай

Фереро: Няма причина да не вярваме на Джокович за контузията


Хуан Карлос Фереро показа, че не вижда причина хората да не имат вяра на Новак Джокович за травмата, от която той страдаше в Австралия. Сърбинът завоюва по безапелационен метод Australian Open, като това накара доста играчи да се съмняват дали контузията му в действителност е толкоз сериозна, колкото той твърди. Треньорът на Карлос Алкарас също изрази мнението си по тематиката, като също така разяснява представянето на своя ученик и възможностите му за купа на Ролан Гарос.

„ Това, че след четири месеца битка с травми Карлос стартира сезона с няколко победи и купа, бе голяма наслада и облекчение за всички нас. Щастливи сме освен от резултатите, само че и от игровото му равнище и методът, по който тялото му понася натоварванията. Надявам се, че ще продължим по този метод, въпреки че изискванията в Рио са много по-различни, в сравнение с в Буенос Айрес. В първия си мач Карлос изпита известни усложнения, защото тук кортовете са по-бързи и климатът е по-влажен. Надяваме се обаче, че последователно ще се приспособява и успехите ще продължат да идват “ – показа някогашният №1 пред RNE.

На въпроса дали на Алкарас му е било мъчно да се приспособява към напълно новата за него действителност след US Open, Фереро отговори ‘Беше му много по-лесно, в сравнение с други играчи, само че въпреки всичко в персоналния и професионалния му живот настъпиха много промени, с които беше значимо да се оправи. За негово благополучие, аз и други хора от екипа му към този момент сме прекосявали през сходни неща и бяхме наясно какво би трябвало да се направи. Може да звучи необичайно, само че мисля, че даже травмите от последните месеци ще се окажат потребен опит за Карлос, защото това е част от израстването му като състезател. Да е №1 в света, да е първенец от Големия шлем, да играе с доста повече напрежение върху себе си – всички тези нови за него неща му помогнаха да направи сериозна крачка напред в развиването си. Когато още веднъж се окаже в сходна обстановка, ще бъде квалифициран доста по-добре за нея “.

Шампионът на Ролан Гарос за 2003 година разяснява и думите на Алкарас, съгласно които той не е упражнявал по най-хубавия метод през последните месеци.

„ Щом го е споделил, значи е истина. Фактът, че доближи до върха толкоз млад, неизбежно оказа въздействие върху него. Той обаче би трябвало да следва образеца на Надал, Джокович и Федерер и непрекъснато да бъде стимулиран да реализира нови триумфи макар компликациите. Все още е доста надалеч от това да се съпоставя с тях, несъмнено, само че би могъл да се въодушеви от настройката и дисциплината им. Месеците след US Open не бяха лесни за него, само че с помощта на това той имаше опцията да огледа на тениса от друга вероятност. Както споделих, съгласно мен това ще го направи по-силен “.

Фереро бе запитан дали сега Ролан Гарос е огромната цел пред Алкарас. „ Да, това несъмнено е доста значим шампионат за нас. Ще създадем всичко допустимо той да се показа по-добре, спрямо предходната година. Мисля, че е изцяло реалистично той да преследва втората си „ мейджър “ купа в Париж. Когато спечелиш първия си трофей от Големия шлем, постоянно си убеден, че можеш да го направиш още веднъж. Карлос има нужните качества и се усеща удобно на клей, само че на Ролан Гарос любимецът постоянно е Надал. Джокович също играе отлично на клей и ще е измежду главните любимци за купата. На Алкарас няма да му е по никакъв начин елементарно, само че сме сигурни, че може да се оправи “.

Финалистът от US Open 2003 разяснява и травмата, която измъчваше Новак Джокович в Австралия и в която се усъмниха доста играчи.

„ Не желая да назовавам Джокович измамник, защото не съм доктор и не знам каква тъкмо е била обстановката, само че е доста мъчно за поверие по какъв начин успяваше да се движи по този метод с толкоз сериозна контузия. Като състезател, който е страдал от сходни травми, считам това за съвсем невероятно. Всички приказват за невероятната дарба на Новак да устоя на мощна болежка и в случай че казусът в действителност е подобен, значи купата му е изцяло заслужена. Новак, както и турнирният шеф Крейг Тайли, неведнъж обявиха, че контузията му е била напълно действителна и съгласно мен няма причина да не им имаме вяра “.

Алкарас ще се изправи против Фабио Фонини на осминафинала в Рио, като мачът им е втори в програмата на централния корт и ще стартира не преди среднощ.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР