Хормоните до голяма степен управляват нашия живот. Те играят роля

...
Хормоните до голяма степен управляват нашия живот. Те играят роля
Коментари Харесай

Билки и добавки за здравето на жените и нормализиране на хормоните

Хормоните значително ръководят нашия живот. Те играят роля в оформянето на настроението, цикъла на съня и енергийните равнища.От хормоните зависи апетита и обвързваните с него съмнения на тежестта и, несъмнено, нашата репродуктивна функционалност.За да са уравновесени хормоните, има създадени разнообразни естествени медикаменти и добавки, предопределени да поддържат здравето на дамите.

Първо би било потребно да знаете какви признаци демонстрират, че имате проблем с хормоните, с цел да можете да предприемете верните стъпки. По този метод ще може да поддържате здравословен баланс в тялото!
Как да разберете, че салдото на хормоните е нарушен?

Хормоналният дисбаланс може да докара до отмалялост, проблеми със съня, проблеми с наддаването на тегло, чуплива коса и нокти и изключително тревожни признаци на Постановление на Министерски съвет.Когато нашите естроген, тестостерон и прогестерон са в дисбаланс, това нормално води до композиция от отмалялост и наддаване на тегло. Тези признаци също могат да бъдат резултат от това, че хормонът инсулин не работи оптимално заради потреблението на прекалено много сладкиши и въглехидрати.

Въпреки че доста от нас считат, че хормоните са свързани единствено с репродуктивния цикъл, те в действителност вземат участие в доста разнообразни процеси в тялото, изключително когато става въпрос за инсулин. Ако от време на време имате моменти, в които се чувствате прекомерно изтощени или усещате „ мъгла в главата ", това може да се дължи на инсулинова неустойчивост или хормонален дисбаланс.

Хормонът кортизол ни изважда от равновесие, когато сме изложени на мощен стрес. Ако непрекъснато сме под паника, несъответствието на кортизола може да провокира възприятие на безпокойствие, предпочитание за усвояване на огромни количества храна, с цел да се успокоим, и също по този начин може да затрудни положителния сън.

Накратко, хормоните са свързани с действието на разнообразни телесни системи. Затова е значимо да сме наясно с превантивните ограничения, които може да се подхващат, тъй че да са в естетика с нашето тяло!

Естествени средства за възобновяване на хормоналния баланс

Следете какво употребявате. Обърнете огромно внимание на диетата. Всички знаем какво е добре да ядем и какво не, само че наподобява по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи.

Това са единствено част от типовете храни, които можете да добавите към дневното менюто, с цел да поддържате в естествени граници хормоналния баланс.

Включването на здравословни мазнини в диетата, под формата на храни като авокадо и ядки, оказва помощ за производството на прогестерон и естроген.

Бонус: Консумацията на здравословни мазнини също по този начин ни кара да се усещаме сити за по-дълго време, което може да понижи апетита.

Увеличете фибрите и ферментиралите храни

Фибрите, намиращи се в плодовете и зеленчуците, и ферментиралите храни като кисело зеле, кисели краставички и комбуча, поддържат здравето на червата и подкрепят положителното храносмилане. Когато червата действат съвършено, нашите хормони работят в единение, безпрепятствено и без изпитание.

Увеличете кръстоцветните зеленчуци

Зеленчуци като карфиол, броколи и зеле се свързват с непотребните естрогени в организма, обработват ги и ги изхвърлят от тялото.

Намалете захарта и зърнените храни

Освен очевидните храни (хляб, сладкиши, десерти), пробвайте да сведете до най-малко плодовете с високо наличие на захар, зърнените храни под формата на тестени произведения и даже бобовите растения. Ако се чувствате по-енергични, по-леки и имате по-чиста мисъл и добра централизация, това може да значи, че е възпрепятствано възникването на инсулинов дисбаланс. Инсулиновият дисбаланс се случва след банкет на храни с високо наличие на захар и тестени произведения.

Сън, сън и още сън

Вероятно сте чели за това какъв брой значим е съня. За изгодите от здравословния сън се написа и приказва постоянно, тъй като е значимо. Когато спим (и сънят е в действителност добър), тялото се успокоява и регенерира. Докато спим по 7-9 часа на нощ, то работи за възобновяване на салдото на хормоните. При задоволително всекидневен нощен сън нашият организъм освобождава и GH (соматотропен хормон, хормон на растежа), който предизвиква образуването на здрави кафези, оказва помощ на организма да се възвърне и покачва издръжливостта.

Добавки и аминокиселини за балансиране на хормоните

Адаптогенни растения: Тези типове растения ни оказват помощ да контролираме и направляваме напрежението в тялото, което работи като спомагателна линия на отбрана против болести, свързани със напрежението. Освен че защищават от стрес, адаптогените могат да поддържат органите в тялото, които създават и контролират хормони, като щитовидната жлеза и надбъбречните жлези, и също по този начин поддържат равнищата на инсулин.

Тези растения включват:
Ашваганда
Ашваганда е изключително потребна за функционалността на щитовидната жлеза. Практикуващите холистична медицина са употребявали ашваганда за лекуване на свръхактивна и неактивна тироидна и надбъбречна отмалялост. Въпреки че концепцията за надбъбречната отмалялост като заболяване не е необятно възприета в западната медицина, доста от практикуващите различна медицина признават надбъбречната отмалялост като проблем, породен от несъразмерен прочувствен стрес, умствено или физическо претоварване.
Когато надбъбречните жлези стартират да се претрупват, с цел да се оправят със напрежението, това може да докара до дисбаланс на прогестерона и кортизола.

Родиола
Родиолата оказва помощ да се усили силата по време на стрес. Също по този начин е потвърдено, че може да намали равнищата на кортизол.

Други потребни билки за реализиране на добър хормонален баланс

Жълт кантарион

Жълтият кантарион няма директно деяние върху хормоните. Тази известна билка се употребява, с цел да тушира някои неприятни последствия от нарушавания хормонален декор, а точно: меланхолия и изразени признаци на менопауза. Освен това, неговата приложимост е потребна и при такива положения, като мощно безпокойствие и чувства като болежка, уязвимост или зной.

Куркумин
Куркуминът противодейства на индуцирания от лития оксидативен стрес и инфектиране. Възстановява антиоксидантната отбрана и понижава провъзпалителните цитокини. Освен това, постоянната приложимост на куркумин води до усъвършенствания в дегенеративните промени на щитовидната жлеза.
За да бъдат осъществени всички удобни промени за щитовидната жлеза, куркуминът би трябвало да се приема в композиция с биоперин.

Босилек

Босилекът се употребява за контролиране равнищата на кортизола. По този метод естествено понижава психологичния стрес и тревога. Някои проучвания демонстрират, че оказва помощ за изхвърляне на насъбраните в околната среда тежки метали, които могат да причинят хормонален дисбаланс.

Л-тирозин

Л-тирозинът има изключително скъпи свойства за щитовидната жлеза. Това е аминокиселина, която тялото естествено създава от друга аминокиселина, наречена фенилаланин.Тирозинът е главен предходник на хормоните на щитовидната жлеза и надбъбречните хормони. Той усъвършенства реакцията на стрес и оказва помощ за контролиране на метаболитните процеси в тялото.

Селен

Селенът е микроелемент, който е значим съставен елемент за ензимите, участващи в метаболизма на хормоните на щитовидната жлеза. Той реализира и антиоксидантната отбрана на щитовидната жлеза.Селенът също по този начин е деен имуномодулатор, което значи, че оказва помощ за контролиране и нормализиране на имунната система.

Ти Лайф - при дисфункция на щитовидната жлеза

Най-ефективните билки и минерали за здравето и положителната работа на щитовидната жлеза в една капсула!
Капсулите Ти Лайф поддържат здравословната и уравновесена функционалност на щитовидната жлеза. Съдържат напълно натурални съставки: Л-тирозин, куркумин, биоперин, жълт кантарион, коприва и селен.

Приемът на капсулите Ти Лайф естествено облекчава признаци като отмалялост, промени в прочувственото положение и запек. Тези, както и други положения, съпътстват хормоналния дисбаланс.6-те натурални билкови и минерални съставния елемент оказват помощ за изцяло хармонизиране работата на щитовидната жлеза и ендокринна система на тялото. Ако приемате капсулите Ти Лайф в продължение на най-малко три месеца може да балансирате равнището на хормоните, с цел да намалите появяването на такива неприятни затруднения като гуша и възли на щитовидната жлеза.Капсулите Ти Лайф са естествена формула за сила и фокус.

Етерични масла за баланс на хормоните

Етеричните масла са чудесни и могат да се прибавят към нормалните душ-гелове или соли за вана.
Те съдържат доста разнообразни съединения, които им придават потребни свойства. Тези им свойства въздействат на тялото и прочувственото положение (и на хормоните!).Препоръчват се следните етерични масла, които може да подобрят хормоналния баланс:

Маслото от лавандула е известно етерично масло, което може да успокои нервната система. Известно е, че оказва помощ за понижаване на резултатите от напрежението и измененията в настроението, както и подкрепя дълбокия, оздравителен цикъл на съня. Когато сме в умерено или в неутрално положение, е доста по-вероятно хормоните да работят дружно.

Маслото от мащерка може да помогне за балансиране равнищата на прогестерона, като поддържа естественото произвеждане на този съответен хормон. Поради това маслото от мащерка може да усъвършенства съня и даже да понижи неприятните проявления на менопаузата.

Много е прелестно, и в това време потребно, да се прибавят масла от лавандула и мащерка към вечерните бани, с цел да се отпуснете след дълъг и изтощителен работен ден.

Масло от култивиран чай може да помогне за балансирането на естрогените, защото съдържа фитоестрогени. Твърди се, че това характерно масло оказва помощ за понижаване признаците на Постановление на Министерски съвет и може да контролира менструалния цикъл. Добре е и да се втрива масло от култивиран чай непосредствено в кожата на корема по време на конвулсии.

За положителния хормонален баланс може да се употребяват и ето тези минерали и билки
Такъв банкет е належащ изключително в случай че диетата не включва най-здравословните храни. За да добавите малко повече благоприятни условия за вас, в случай че предпочитате да експериментирате с хранителни добавки повече в сравнение с с етерични масла, ето един потребен лист, обвързван с хормоналния баланс.

Витамин D е главен детайл от нашата диета (обикновено под формата на добавка), защото е мъчно да се откри в храните и да се набави, в случай че човек не се излага постоянно на слънце денем. Полезно е да одобряваме добавки с витамин D, изключително през зимата, когато усещаме, че изпадаме в сезонна меланхолия.
Маслото от вечерна иглика е античен лек, употребен при проблеми с плодовитостта и неприятни предменструални признаци. То съдържа удовлетворени количества мастни киселини.

Пробиотиците, сходно на ферментиралите храни, подкрепят здравето на червата и храносмилането и ни обезпечават потребни бактерии, които могат да оказват помощ за производството на хормони като грелин, лептин и инсулин.

Докато доста от нас изпитват признаци на хормонален дисбаланс, има задоволително способи да си помогнете за облекчение на тези признаци, и в последна сметка да балансираме производството на хормони посредством разнообразни естествени медикаменти и добавки.

Както при всяка нова билка и лекуване, би трябвало да се консултирате с доктор, преди да ги добавите към диетата си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР