Безплатни кардиологични прегледи организира на 22 и 23 май Клиниката

...
Безплатни кардиологични прегледи организира на 22 и 23 май Клиниката
Коментари Харесай

Безплатни кардиологични прегледи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Безплатни кардиологични прегледи провежда на 22 и 23 май Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ във връзка Международния ден за битка с артериалната хипертония (АХ). Това оповестиха от лечебното заведение.

Прегледите ще се правят в кабинет 206 сред 14:00 и 18:30 часа, единствено след авансово записване на тел. 02 9432 332. Те ще включват премерване на кръвното налягане и консултация с кардиолог. При нужда ще бъдат назначени спомагателни проучвания.

Предназначени са за жители с:
- Новорегистрирана хипертония
- Резистентна хипертония (такава, която мъчно се поддава на контрол)
- Неконтролирана хипертония (хора, които от време на време имат нараснало кръвно, само че не вземат лекарства за него)
- Рискови фактори за развиване на хипертония (тютюнопушене, обездвижване, затлъстяване, хипергликемия).

Екипите, които ще правят безплатните прегледи, ще бъдат под управлението на двама от опитните експерти от Клиниката по кардиология на ИСУЛ. Д-р Нели Георгиева ще управлява екипа на 22 май 2024, а Кирил Джоманов този на 23 май 2024.

доктор Кирил Джоманов - е експерт кардиолог с над 10-годишен опит и ползи в региона на неинвазивната диагностика и лекуване на кардиологични болести - артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушавания, сърдечна непълнота. Завършил е с отличие Медицински университет София през 2015 година Своята компетентност Кардиология придобива през 2020 година През същата година получава и документ по Ехокардиография. Д-р Джоманов е един от едвам няколкото експерти в България, които имат и Европейска тапия по кардиология, която им дава право да практикуват на цялата територия на Европейския съюз.

Д-р Нели Георгиева е експерт кардиолог с над 10-годишен опит. Извършва диагностика и лекуване на кардиологични болести, Холтер ЕКГ мониториране, електрокардиография (ЕКГ), велоергометрия и други
Интересите й са в в региона на неинвазивна диагностика на сърдечно-съдовите болести, исхемична болест на сърцето, сърдечна непълнота, клапни заболявания, захарен диабет и предиабет.
Своята компетентност по кардиология придобива през 2018 година в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, където работи и до през днешния ден.

По данни на Националната лига по хипертония:
Артериалната хипертония визира 42.8% от мъжете и 39.7% от дамите в дейна възраст (между 24 и 65 години)Всеки трети хипертоник във възрастта 35-44 години не подозира за болестта сиОколо половината от тези, които знаят, че имат артериална хипертония, не се лекуват
За да бъде сложена диагноза „ артериална хипертония “ е належащо стойностите на кръвното налягане да са над нормата най-малко при две поредни измервания в амбулаторни условия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР