„Хората трябва да си изберат – искат да се срещат

...
„Хората трябва да си изберат – искат да се срещат
Коментари Харесай

Д-р Стоян Монев: До края на годината над 90% ще се заразят с коронавирус

„ Хората би трябвало да си изберат – желаят да се срещат с вируса, както е било в Средновековието, без никаква отбрана и без никаква имунна система, или с ваксина, т.е. да имат над 95% късмет въобще да не боледуват или да боледуват доста леко. До края на годината над 90% от хората ще се заразят с ковид “. Това сподели в изявление за БНР доктор Стоян Монев, доктор в интензивно поделение на болница в Германия.

По думите му е доста евентуално към половината от популацията до лятото да боледува. „ В страните с високо ваксинално покритие хора се заразяват още веднъж, има и такива, които се заразяват за трети път. Въпросът е кой ще е починал и кой ще е оживял, до момента в който вирусът стане ендемичен “, акцентира експертът.

Д-р Монев показа, че е оптимист за имунизираните популации. „ Ще има популации, които ще се снабдят с базов колективен имунитет по сложния път “, сподели още той.

Лекарят изясни, че и сега в страната, в която работи има сериозен брой заболели и инфектирани. „ В Германия през днешния ден те са към 140 000, само че това са хора, които са единствено позитивни, не боледуват тежко и не умират “, безапелационен бе той.

По думите му над 2/3 от популацията в Германия поддържа наложителна имунизация, 72-73% от жителите там са имунизирани, само че има и към 20-25% от популацията, които са безапелационни съперници на имунизациите.

„ Тъжната истина е, че хората, които са умряли, не могат да излязат по радиото или по малкия екран и да кажат – хора, ваксинирайте се. Излизат единствено оживелите или хората, които не са се заразили към момента “, сподели доктор Монев.

По думите му, медикаментите не могат да завоюват борбата с пандемията.

„ Цената за лекуването на един пациент е доста по-висока от цената на която и да е от петте позволени ваксини. За да се понижи доста смъртността, новите медикаменти би трябвало да се ползват от първия до петия ден, когато са налице първите признаци на инфекцията. Също по този начин хората би трябвало да знаят, че в случай че нямат опция да одобряват лекарството сред първия и петия дон, то за тях не е никакво избавление “, безапелационен бе лекарят.

Д-р Монев дефинира реакцията на БЛС във връзка с доцент Мангъров като „ извънредно закъсняла мярка “. „ Той дава лесното решение – той споделя „ естествен имунитет “. Природен имунитет значи да се откажем от придобивките на актуалната медицина и да оставим природата да направи това, което тя е планувала за нас. Природата желае по-рано да си прибере всеки един пациент. Нашата работа като лекари е да се борим против природата “, разяснява той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР