Хората трябва да прекарват повече време на Луната, смята шефът

...
Коментари Харесай

НАСА: Преди Марс, да се научим да живеем на Луната


Хората би трябвало да прекарват повече време на Луната, счита шефът на НАСА
(снимка: CC0 Public Domain)

Хората би трябвало да се научат да живеят на Луната, съобщи Бил Нелсън, началник на американската галактическа организация НАСА. Той счита, че това е належащо за по-нататъшно проучване на космоса, в това число пътешестване до Марс.

По думите на Нелсън, хората би трябвало да прекарват повече време на Луната, с цел да се научат по какъв начин да живеят и работят на повърхността на различен галактически обект, друг от Земята. Според него, това е належащо за пътешестване до Марс.

Ученият посочи, че не счита за допустимо основаването на колонии и непрекъснато живеене на хора на Луната. „ Това е единствено част от нашето проучване, с цел да разберем какво още ни чака в тази галактика ”, сподели Нелсън, представен от CBS News.
още по темата
НАСА работи интензивно по задачата “Артемида ” (Artemis), в границите на която възнамерява да изпрати за повторно хора на Луната. За задачата са създадени нова ракета-носител SLS и галактически транспортен съд Orion.

Първоначално кацането на астронавти на земния сателит беше планувано за 2024 година, само че заради пандемията от ковид и други условия програмата беше отсрочена.

Очаква се през днешния ден НАСА да започва задача Артемида 1 без екипаж, с цел да тества полета около Луната. Ракетата ще излети в 14:33 часа българско време от космодрума във Флорида (САЩ).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР