Хората не се замислят сериозно за здравето си, докато не

...
Хората не се замислят сериозно за здравето си, докато не
Коментари Харесай

Помислете за здравето си преди да сте усетили тези симптоми

Хората не се замислят съществено за здравето си, до момента в който не наближат 40-те, и постоянно им се случва да бъдат подсещани от близки, лекари и даже непознати, предава по информация на изданието Daily Star, позоваващо се на резултати от английско изследване.

Допитването по поръчка на Хелтспан, обхванало 2000 души, демонстрира, че 42 % от тях подхващат повече грижи за здравето си на 39-годишна възраст, когато стартират да усещат неналичието на задоволително сила.

Един на всеки петима стартира се замисля едвам когато му се случи да се задъха, изкачвайки стълби. За други „ вик за пробуждане “ се оказва коментар на доктор за здравословното им положение или болестта или гибелта на непосредствен човек .

28% от интервюираните британци считат, че би трябвало да мислят повече за здравето си, в сравнение с им се случва, а 31 на 100 съжаляват, че не са се замисляли, до момента в който са били по-млади.

Д-р Сара Брюър, медицински шеф на Хелтспан, споделя: „ Когато човек е млад, здрав и в добра форма, последното нещо, за което се замисля, е здравословното му положение и в частност здравето на сърцето. На по-младите им се коства, че сърдечносъдовите заболявания са нещо, за което би трябвало да се тревожат единствено по-възрастните. Никога не е прекомерно рано хората да стартират да мислят и да се грижат за здравето си. “
 11 здравословни обещания, в които няма да се провалиш  11 здравословни обещания, в които няма да се провалиш  11 здравословни обещания, в които няма да се провалиш  11 здравословни обещания, в които няма да се провалиш
Над 50% от интервюираните признават, че на по-ранна възраст са се тревожили повече за тежестта и външността си , в сравнение с за здравето си като цяло и в частно за сърдечното си здраве.

25% от участниците в допитването не крият, че са пренебрегвали признаци на евентуално рискови болести , защото са считали, че не са „ задоволително остарели “, с цел да се безпокоят за тях.

Сред водещите аргументи, които карат хората да се замислят по-сериозно за здравето, са следните:

- Не се усещат задоволително енергични;
- Не могат да отслабват толкоз елементарно, колкото преди;
- Осъзнават, че облеклата не им стават;
- Кръглите годишнини от рождението, когато да вземем за пример стават на 40 или 50;
- Задъхването при нанагорнище на стълби;
- Затрудненията при тичане на къси разстояния;
- Появата на високо кръвно налягане;
- Заболяването или гибелта на непосредствен човек;
- Травмите, за възобновяване от които е належащо повече време;
- Повишеният холестерол;
- Предписването на статини;
- Повишеният холестерол;
- Коментарът на доктор за здравословното им положение.
 Ежедневни привички, с които да помогнете на здравето си  Ежедневни привички, с които да помогнете на здравето си  Ежедневни привички, с които да помогнете на здравето си  Ежедневни привички, с които да помогнете на здравето си
Проучването демонстрира още, че 56% от хората не намират задоволително мотивация, с цел да подобрят здравето си, оправдавайки се с това, че не харесват тренировките и здравословната храна .

Един на всеки петима признава, че просто не знае от кое място да стартира. 25% от участниците в изследването споделят, че нямат време, а близо една трета споделят, че избират да се занимават с други неща.

Коронавирусната пандемия обаче е предиздвикала 62% от хората, без значение от възрастта им, да потърсят мотивация , с цел да се погрижат за физическото и психическото си здраве. Близо 44% от участниците в изследването споделят, че се пробват да употребяват повече плодове и зеленчуци, до момента в който 38% са създали опит да лимитират количеството на одобряваната захар, а 29% - да се хранят уравновесено.
 Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години  Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години  Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години  Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР