Хората, които пият до три-четири кафета на ден са по-здрави

...
Хората, които пият до три-четири кафета на ден са по-здрави
Коментари Харесай

Три кафета на ден са по-полезни за здравето отколкото нито едно, твърдят учени

Хората, които пият до три-четири кафета дневно са по-здрави и са в по-нисък риск от диабет, деменция, сърдечно-съдови и чернодробни заболявания, някои типове онкологични болести и като цяло преждевременна гибел спрямо хората, които въобще не пият кафе. Това демонстрира генерализиращ разбор на над 200 научни писания, отдадени на резултатите от пиенето на кафе върху здравето, представен от " Гардиън ".

Накратко изводът от разбора е, че има повече изгоди от пиенето на кафе в сравнение с от въздържанието, само че при умерена консумация. Оптималната доза е не повече от четири чаши дневно и изключение от наклонността за позитивен здравословен резултат има за бременните дами и за хората с висок риск от фрактури, т.е. с ниска костна компактност.

Обобщението преглежда 201 проучвания и опити от целия свят, в това число и 17 клинични изследвания. Проведено е в английския Университет на Саутхамптън и резултатите са оповестени в последния брой на Британския медицински вестник (BMJ).

Най-добри здравни индикатори и невисок риск от заболявания на сърцето има при хората, които пият по три чаши дневно , написа в разбора. Повече от три чаши не водят до щета, обаче следените благотворни резултати са по-малки, прецизират учените.

При постоянните фенове на топлата напитка като цяло има по-малко заболеваемост и от рак на простатата и шийката на матката, кожата и черния дроб, както и от диабет вид 2, камъни в жлъчката и подагра. От статистиката проличава, че от всички органи, върху които въздейства, кафето има максимален благоприятен резултат за предпазването на черния дроб , включтелно против цироза.

Учените от Саутхамптън припомнят и че добавките, с които си отива кафето, като рафинирана захар и тестени произведения, са все по този начин повече нездравословни в сравнение с потребни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Здравословен живот (16)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР