Хората често се съмняват в реалността, по-специално в идеята, че

...
Хората често се съмняват в реалността, по-специално в идеята, че
Коментари Харесай

Ново проучване ще провери дали живеем в симулация

Хората постоянно се съмняват в действителността, по-специално в концепцията, че целият ни живот може да е симулация. Идеята за симулация на виртуална действителност е поставяна неведнъж и осмивана от доста учени по света. Един физик от университета в Портсмут, Англия, Мелвин Вопсън, обаче е предложил есе за това по какъв начин може да ревизира и потвърди " теорията за симулацията ", съобщи " Giant Freaking Robot ".

Според Вопсън концепцията зад теорията за симулацията е, че " симулираната галактика би съдържала доста осведомителни битове на всички места " и тези осведомителни битове биха съдържали " кода ", който потвърждава, че в действителност живеем в фиктивен свят. Сега Вопсън декларира, че в случай че тези осведомителни битове бъдат открити, това ще потвърди, че " хипотезата за симулацията " е вярна.

Вопсън ще употребява оферти от него принцип за равностойност на масата и силата (M/E/I), с цел да изследва или открие дребните парченца информация, които съществуват в границите на една маса. Той твърди, че масата може да бъде изразена като сила или информация, тъй че в случай че тези дребни парченца информация могат да бъдат регистрирани и измерени, това ще потвърди, че теорията за симулацията е вярна.

Вопсън ще се опита да открие петата форма на материята, която съществува оттатък твърдите тела, течностите, газовете и плазмата. Тази пета форма на материята теоретично би била дребните частици информация, заключени в масата, което потвърждава, че тези частици са били сложени там преднамерено. Този развой ще бъде реализиран, като Вопсън построи на работната маса система за позитронно-електронна анихилация, която ще изтрива информацията в обикновените частици благодарение на античастици, които по-късно ще експлодират с изблик на сила, излъчвайки фотони или светлинни частици, написа БГНЕС.

Можем да си представим, че системата за позитрон-електронна анихилация, която Вопсън желае да построи, сигурно няма да е евтина, защото в този момент той събира средства за своя опит, с цел да потвърди теорията на симулацията. Досега на страницата му в Indiegogo са събрани 1000 $ от целевата сума от 219 000 $. Онези, които от дълго време допускат, че теорията за симулацията съществува, могат да помислят дали да не създадат подаяние за машината, с цел да може работата на Вопсон да продължи.

В интернет има доста видеоклипове, които демонстрират детайли от тази доктрина на симулацията, като да вземем за пример двама души, които вършат едни и същи придвижвания в синхрон, когато наподобява невероятно това да се случи по този начин. Тези видеоклипове обаче могат да бъдат направени от всевъзможни хора, тъй че това не е най-достоверният източник, който да гледате. Вопсън ще употребява метрика, просвета и машина, с цел да се опита да открие тази пета форма на материята.

Всяка година се появяват нови технологии, които разрешават на човечеството да направи някои невероятни открития. Космическият телескоп " Джеймс Уеб " към този момент прави някои изображения с висока резолюция на дълбокия космос, а в този момент това устройство може да помогне на Вопсън да потвърди теорията за симулацията.

Ако Вопсън потвърди тази доктрина или нещо близо до нея, това ще промени напълно метода, по който гледаме на живота.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР