Холгер Руне изненада всички, побеждавайки Феликс Оже-Алиасим и Новак Джокович

...
Холгер Руне изненада всички, побеждавайки Феликс Оже-Алиасим и Новак Джокович
Коментари Харесай

Макенроу: Ноле е фаворит в Австралия, не виждам как Руне ще го победи


Холгер Руне изненада всички, побеждавайки Феликс Оже-Алиасим и Новак Джокович по пътя към първия си Мастърс трофей в Париж. Дали обаче е подготвен за идната стъпка от кариерата си и триумфи на конкуренциите от Големия шлем?

Не и съгласно Патрик Макенроу. Шампионът на двойки от Ролан Гарос ’89 не пропусна да отдаде заслуженото на датчанина, само че все пак изрази подозрения по отношение на опцията младият тенисист да направи пробив на Australian Open ’23:

„ Той е свръхестествен спортист, движи се отлично, сортира превъзходно ударите си – като цяло трогателен тенисист. Но не виждам по какъв начин ще победа Джокович във формат три от пет сета в Австралия. “

„ Разбира се, може да свърши доста работа през идващите месеци, което и чакам да направи. Но в случай че Australian Open започваше след седмица, Джокович е моят стабилен любимец, “ уточни някогашният капитан на Съединени американски щати за Купа Дейвис за подкаста си Holding Court with Patrick McEnroe.

“ През последните години се потвърди, че е доста по-трудно да победиш Рафа и Новак на „ мейджър “, в случай че са здрави и подготвени за игра. Виждаме ги да губят на моменти на други шампионати през последните сезони – от играчи като Циципас и Зверев. Но в три от пет сета? Именно по тази причина Руне ще би трябвало да постави старания върху построяването на по-добра физика. В късните стадии на мача се виждаше по какъв начин Руне се придвижваше на изпарения. Беше удивително, че съумя да затвори дуела, изключително в този финален гейм при 6-5 в третия. “

Все още няма гаранции, че сърбинът ще може да играе в Австралия, откакто при започване на 2022 получи възбрана да влиза в страната. Ноле се опита да взе участие без имунизация и след дълга драма на границата бе депортиран. Очакванията са, че наказването му ще бъде анулирано и той ще може да играе на идното издание на Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР