Хиперзвуковата ракета „Циркон“ има обхват на полета до 1500 км.

...
Хиперзвуковата ракета „Циркон“ има обхват на полета до 1500 км.
Коментари Харесай

Обсегът на хиперзвуковата ракета „Циркон“ е 1500 километра

Хиперзвуковата ракета „ Циркон “ има обсег на полета до 1500 км. „ Стрелбата ще се прави на разстояние от 1000 до 1500 км. Ако вземем 1000 км и разделим на 9 маха, ще получим време за полет от 580-620 секунди ". Това сподели командирът на фрегатата " Адмирал на флота на Съветския съюз " Горшков, капитан от първи сан Игор Крохмал.

Опит с ракетата е изработен на 19 февруари по време на ученията на силите за стратегическо въздържане. Морска цел е била изумена на разстояние до 1000 километра. Изстрелването е осъществено от Баренцово море.

Крохмал сподели, че външният тип на хиперзвуковата ракета е един от секретните параметри на оръжието. „ Дори външният му тип към момента е най-строгата загадка. Познавайки размерите на стартовата шахта, можем единствено да преценим размерите на ракетата. Дължината ѝ е към 9 м, диаметър е 60 см “, споделя командирът.

Самият той е видял ракетата „ Циркон “ единствено по време на изстрелването, когато тя е в облак пушек и огън. Фрегатата „ Циркон “ е била натоварена в затворен резервоар.

Министерството на защитата на Руската федерация затвори забележителна част от Баренцово море за корабоплаване по време на ученията. " Нека гледат. Ние нямаме нищо срещу. Напротив, те ще кажат в осведомителните си отчети, че да, в действителност има такива оръжия. Русия не ни мами, не ни води по неверен път. Нека гледат. Нашите учения са отворени”, акцентира командирът, визирайки представители на НАТО, които следят тестванията по границите на зоната за пукотевица.

На 24 декември 2021 година съветският президент Владимир Путин разгласи залповото изстрелване на „ Циркон “. Тестовете, сподели той, са били " сполучливи, безупречни ". Точните характерности на циркона са секрети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР