Хиператаката на Делян Пеевски към държавния глава Румен Радев цели

...
Хиператаката на Делян Пеевски към държавния глава Румен Радев цели
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: Хиператаката на Пеевски цели да спре в зародиш президентска партия

Хиператаката на Делян Пеевски към президента Румен Радев цели да предотврати в зародиш образуването на политически план от обкръжението му в президентството. Това разяснява пред Веселин Стойнев, коментатор на DW.

" Докато президентът витае от високата си камбанария, офанзивата би имала по-голям триумф. Имахме президенти, които станаха партийни водачи Петър Стоянов и Георги Първанов. Когато слезе от камбанарията, рейтингът изчезва, тъй като става един от доста партийци. Начинанието му е сполучливо ", разяснява сподели Стойнев.

Според него този скандал против президента, в който Делян Пеевски стана фронтмен, е от различен порядък.

" Ако до момента политическите партии, основно Политическа партия и Демократична България, бяха главен прицел на президента и главно го подлагаха на критика за проруски позиции, отнемане на власт и корист с власт при служебните държавни управления, при Пеевски аргументите са разнообразни и не са институционално симетрични. В момента Пеевски с две думи споделя на президента: Ти си един от нас, ти си редови партиец, ела на терена на партийната битка, подай оставка от президентството. Ти не си недостижим и по тази причина аз изстрелвам по твоите лейтенанти ", разяснява Стойнев.

Той предвижда, че " престрелката " Пеевски – Радев ще бъде дълъг сериал с приканване на институции.

" Няма да се учудя в някой уебсайт да се появи фотография на някой лейтенант с куфарче, кученце да го изнася. Имахме премиерска фотография с кюлчета. Това може да се случи, като имаме поради биографията на Пеевски ", предвижда Стойнев и припомня за израстването на Пеевски – от " Булгартабак " до ръководител на Движение за права и свободи.

Стойнев разяснява и обкръжението на президента и че поради наречените " сиви кардинали " Ушев и Копринков " тази борба не е нова и не е единствено по евроатлантическа линия ". Президентът споделя, че " появяването на опция е неизбежна " с изявлението си, че персонално ще уведоми обществеността за нов политически план.

" Радев удостовери, че има такова нещо. А марката " Трети март " е записана и въпросът към този момент е - по кое време ", сподели Стойнев.

" Засега наподобява хората, тези, които се отглеждат в президентството, с изключение на тези сиви кардинали и лейтенанти, които не са обществено известни и са с по този начин леко, по какъв начин да кажа, смешни имена, тъй като пътят на копринката, самичък по себе си, към този момент е поръчка за сериал, а Ушев е обичан антигерой на стотици ултраси в техните викания, са сериозните хора в президентството - младите експерти, които към този момент бяха във властта, служебните кабинети на Радев - Крум Зарков, Атанас Пеканов, има евентуално доста регионални шефове, както и по-малките партии от левицата и евентуално някакви бизнес кръгове . Странното в този момент е, че партийно строителство не може да се прави от президентството и това финансиране няма по какъв начин да бъде легализирано и това са упреците на Пеевски ", разяснява Стойнев.

И счита, че Пеевски не може да го предотврати, само че може да го забави, тъй като подобен план се появява преди избори, най-ранните са юни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР