Ако имате чувството, че една класа от политици бутат здраво

...
Ако имате чувството, че една класа от политици бутат здраво
Коментари Харесай

Неизбежна ли е Трета световна война?

Ако имате възприятието, че една класа от политици бутат крепко светът към световен спор, не сте сами. В последните месеци наблюдавахме по какъв начин на няколко пъти европейски и американски публични лица загатват опцията за връщане на наборната работа, Европейски Съюз намерено приказва за бойци от НАТО в Украйна, НАТО публично разгласи, че няма да допусне Украйна да загуби, а от Русия и Кремъл нееднократно предизвестиха, че няма да се поколебаят да употребяват нуклеарно оръжие, в случай че запада се намеси публично в спора. Още повече, че Съединени американски щати неотдавна разгласи, че Украйна ще се причисли към Алианса, с което се прекрачва и последната „ алена линия “ на Русия.

После следва спорът сред Израел и Хамас в Газа. Десетки анализатори по света към този момент предпредиха, че той ще се уголемява и евентуално ще обхване целия Близки Изток, в това число и Иран. За Израел това са положителни вести, тъй като ще значи директна интервенция на Съединени американски щати, а Иран в това време към този момент по този начин или другояче непряко атакува Израел през Ливан.

С други думи, тъкмо както в месеците преди Първата международна война, обстановката бива съзнателно ескалирана от така наречен „ елити “ в политиката, които макар ясните сигнали на западното общество, че не желае да взе участие в предстоящ спор, нагнетяват напрежението. Те наподобява желаят непременно, без значение дали ни харесва, или не, да основат всички предпоставки за световен спор, а всяко решени, което взимат, прави мирното позволение на проблемите все по-невъзможно.

В последна сметка обаче всичко отново може да бъде сведено до безконечният спор „ ляво против дясно “. Демократите съумяха да основат едно цяло потомство – Поколението Z, което е изцяло некомпетентно да води война. Те са неподготвени освен физически, само че и душевен за ужасите на войната и службата. Точно това са тези сякаш политически уверени младежи, които си поставят знаменцето на Украйна на профилната фотография и налитат нападателно на всеки, който изкаже мнение, обратно на формалното за спора. Сега таман те обаче ще бъдат изправени пред тежката действителност, че най-после може да се окаже, че ще служат срещу волята си.

Има и готови младежи – главно дясномислещи и консервативни, който са способни да водят война. Но те, също като левите млади, не желаят да го вършат, въпреки повода да наподобява друга. Те са уверени, че левите държавни управления ще ги пратят на война като пушечно месо, с което на процедура да си разчистят пътя на левите на Домашния фронт.

Европа и всяването страхът

Главната цел на политици като Еманюел Макрон във Франция в този момент наподобява е да убеди огромна част от популацията, че в случай че Русия „ завоюва “ (каквото и да значи това) в Украйна, то Путин ще продължи на запад. Зааради това той афишира, че се приготвя НАТО да влезе там с задачите, несъмнено, на мира. Резултатът ще е тъкмо противоположен – сега, в който първият ботуш на боец от НАТО стъпи в Украйна, това ще е публично оповестяване на световна война. Това е агитация от вид „ Ефекта на доминото “. Ако нещо стане, то то наложително би било последвано от друго, по-лошо нещо. Това рамкирано мислене е извънредно погрешно и несъотвестващо с действителността даже на фронта.

Вместо да приказват за дипломация, западните лидери/елити не престават да пробутват концепцията, че спорът там би трябвало да бъде поддържан на апаратно дишане, с цел да се ограничи, сходно на глупавите решения по време на пандемията. А зад „ теорията на доминото “ няма нито един рационален мотив. Кремъл нито един път не е споменавал и показвал, че има упоритости към Европа. Всъщност самият Путин нееднократно е отбелязвал, че спорът в Украйна е разследване на това, че Русия пробва да резервира сепаратистите в Донбас и заади това, че НАТО продължава да се уголемява на изток без забележима причина за това.

Ако Русия губи военния спор там, то по какъв начин по този начин се оказва, че тя има капацитета да продължава изтощителните боеве в дълготраен проект и то изправена явно освен против ВСУ, само че и Европейски Съюз, и Съединени американски щати. В този смисъл, в случай че дейностите продължат по настоящия си курс, крайният резултат ще е еднакъв постоянно – замяна на нуклеарно оръжие. И това не е всичко.

Атакаите на съветска земя не престават

През последните месеци офанзивите по съветски цивилни и инфраструктура се ускориха. Най-голямат аескалация беше терористичният акт край Москва, в който починаха 144 индивида, а други 360 бяха ранени и за който Съединени американски щати упреква... Ислямска страна. Нападения с дронове не престават да взривяват значими и не толкоз значими депа за гориво и други запаси. В огромния мащаб на войната всичко това е нищожно. Но всяко сходни деяние ще докара безспорно до взаимен, а от време на време и не толкоз взаимен отговор от страна на Кремъл.

За разлика от американската инвазия в Ирак през 2003 година, до този миг Русия съумява да резервира броя на цивилните жертви в Украйна относително невисок. Всяка офанзива на територията на Русия обаче, изключително такива, в които умират почтени хора, ще докара до ескалация. Може би тъкмо това е и задачата – да бъде предизвикан Кремъл по подобен метод, че да се усили броят на цивилните жертви в Украйна и да се даде причина на НАТО да се намеси „ миротворчески “.

Има ли по какъв начин да бъде предотвратена задаващата се дълбока рецесия

Оказва се обаче, че макар насъбраните проблеми, които имат голям шасн да ескалират, към момента не е прекомерно късно процесът да бъде извърнат. Един от изходите е резултатът от идните президентски избори в Съединени американски щати. Ако Тръмп размени Байдън през 2025 година, то има по какъв начин напрежението в Украйна и в Газа да бъде туширано. Това обаче не значи, че двата спора ще изчезнат с магическа пръчка. Проблемът се крие в това какво ще се случи преди изборите. Още от в този момент е ясно, че Демократите в Щатите не са доста настроени да оставят Тръмп да завоюва безнаказано. Нещо повече – за тях и финансовите кръгове към тях по-добрата опция от това е войната. Защото също така имат и сеиозни проблеми от икономическа позиция, която е също толкоз политическа, колкото и самата им политика. Доларът на процедура се поддържа изкуствено на мястото си като аварийна валута още от 70-те години, когато пада златното му покритие. И единственият вид за поддръжката му е изкуствена инфлация. Тя обаче не може да продължава постоянно.

В този смисъл Третата международна към този момент може би е почнала, най-малко от икономическа позиция. Най-вероятно тя няма да приключи с нуклеарни бомби, за благополучие. Защото няма особена логичност. Кой би градил такава система за надзор, каквато сега е налична на елитите, единствено с цел да види по какъв начин тя се изпарява в радиоактивна гъба? Истината е обаче, че след сегашния спор, пластовете на властта ще се разместят дотам, че Европа, Съединени американски щати и Русия по-късно ще бъдат неузнаваеми. А в случай че съдим от Първата международна война, на която сегашната съществено наподобява, то това евентуално би означавало разпада на трите империи и подмяната им с нещо друго и незадължително по-добро. И действителният победител, предстоящо, ще остане Азия.

Автор:, Превод: Георги РУСЧЕВ/
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР