Химическият факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ дипломира 139 бакалаври

...
Химическият факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ дипломира 139 бакалаври
Коментари Харесай

139 химици с дипломи от ПУ

Химическият факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ дипломира 139 бакалаври и магистри през днешния ден. Тържествената гала по връчването на дипломите се състоя в Спортната зала на университета на бул. „ България “ № 236 А.

Гости на церемонията бяха доцент доктор Мария Стоянова – зам.-ректор на висшето учебно заведение, инж. Георги Щерев – представител на компания „ БИОВЕТ “ – Пещера, Галина Павлова от компания „ Монди “ Стамболийски и други

С одобрение към абитуриентите от името на ректора и цялото ректорско управление се обърна зам.-ректорът доцент доктор Мария Стоянова, която ги приветства с добре пристигнали в гилдията на дипломираните химици и учители по химия. Тя ги увери, че всеки човек има избор в живота, а те са създали верния избор, дипломирайки се в Химическия факултет.

Деканът на факултета – доцент доктор Веселин Кметов, означи, че е горделив с следващия випуск химици, които стават все по-търсени на пазара на труда и ги прикани да употребяват науката само за положително, за битка с болката и страданието, в името на хуманизацията на света. Той акцентира, че Химическият факултет е водач по качество на просветителния артикул и, въпреки химиците да са едвам 2,6% от състава на ПУ „ Паисий Хилендарски “, основават 27% от научната продукция на висшето учебно заведение, която е разпознаваема по света. Доц. Кметов означи, че триумфът на възпитаниците на ХФ е непреходна големина – константа, а високият авторитет на факултета се отстоява в България и по света.

От общо 139-те абитуриенти, получили дипломите си през днешния ден, 64 са приключили ОКС бакалавър. Отличниците са 12, а отличник на випуска е Параскева Георгиева Терзийска от компетентност „ Химия “. Дипломираните магистри са 75 от шест магистърски стратегии. Пет от тях са с триумф Отличен 6,00 от курса на образование.

За настроението в залата с музикален привет към Випуск 2022 се погрижи Стефан Станчев от АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ Пловдив. По традиция приключилите студенти поставиха Галилеевата клетва, която бе прочетена от първенеца на випуска Параскева Терзийска.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР