Хиляди участваха в марш против омразата срещу бежанци и антиимигрантската

...
Хиляди участваха в марш против омразата срещу бежанци и антиимигрантската
Коментари Харесай

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Италия

Хиляди участваха в марш срещу омразата против бежанци и антиимигрантската изразителност на политиците. Успоредно с тях крайнодесни и националистически обединения също организираха шествия.

 © Българска телеграфна агенция
Италия се трансформира в сцена на демонстрации за и против бежанците. Хиляди се събраха от двете страни на барикадите, с цел да изразят позициите си. Демонстрациите идват преди парламентарните избори в страната след седмица.

В Милано и Триест се стигна до конфликти сред протестиращи и полиция. Демонстрациите против расизма идват няколко дни откакто мъж рани шестима африкански бежанци в страната.

 © БТАДжулия Мизера, протестиращ: Трябва да се борим с всички форми на фашизма и расизма. Трябва да намерим път към консолидираното на новопристигналите и приемливост към тях.
На другия полюс бяха последователите на дясната политика. Лидерът на Северната Лига, Матео Салвини събра 10 000 последователи, като даде обещание, че ще изгони мигрантите и ще наложи 15-процентен плосък налог.

 © БТАПатрициа Мелкиоре, последовател на " Северната лига ": Смятам, че Салвини ще върне Италия на италианците, тъй като ние сме най-важни. След това идват останалите.
Парламентарните избори в Италия ще се проведат на 4 март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР