Хиляди служители в Гърция, работещи в метрото, на пристанищата и

...
Хиляди служители в Гърция, работещи в метрото, на пристанищата и
Коментари Харесай

Хиляди гърци протестират днес в защита на правото да стачкуват

Хиляди чиновници в Гърция, работещи в метрото, на пристанищата и в държавни лечебни заведения, стачкуват през днешния ден в първия по-голям митинг за 2018 година - против нов закон, който ще ограничи точно правото им да стачкуват.

Парламентът се чака да гласоподава противоречивата промяна на 15 януари. Тя ще вкара по-твърди правила за стачки, едно от изискванията на интернационалните кредитори на Атина. В момента профсъюзите могат да насрочват стачки с поддръжката на една трета от членовете. Новият закон ще промени условията, като ще вкара предел от 50%.

Кредиторите се надяват, че ограниченията ще лимитират броя на стачките и ще подобрят продуктивността, която съгласно данни на Организацията за икономическо съдействие и развиване е с 20 % под междинната за Евроепйския съюз.

Няколко синдиката поддържат сегашната стачка, в това число най-големият частен - Генерален профсъюз на гръцките служащи (ГСЕЕ). Говорителят му Димитрис Карагеоргопулос, представен от " Ройтерс ", написа, че новият законопроект на процедура " отстранява единственото оръжие, което имат служащите, с цел да се защитят. " Според ръководителя на Търговската асоциация на Атина Ставрос Кафунис, която съставлява търговци на дребно, стачките са влошили икономическите проблеми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР