Хиляди жители на град Подолск в Московска област останаха без

...
Хиляди жители на град Подолск в Московска област останаха без
Коментари Харесай

Защо Москва остана без парно на минус 30 градуса

Хиляди поданици на град Подолск в Московска област останаха без отопление по време на новогодишните празници поради повреди в електроснабдяването.

Засегнати от повредата са били над 170 къщи при температури от минус 30 градуса, написа " Медиазона ". 

 Местните поданици се оплакват, че управляващите са пренебрегнали жалбите и позвъняванията им в продължение на няколко дни, а самите те е трябвало да спят с облеклата си.

На фона на мощните студове жителите на други съветски райони също се сблъскаха с комунални проблеми. В Чувашия да вземем за пример хората би трябвало да топят сняг, с цел да изкъпят децата си. 

Първите известия за проблеми с отоплението в Московска област са от 2 януари. Без отопление и топла вода остават 26 жилищни здания в град Балашиха. Според градската администрация топлоподаването е възобновено три дни по-късно, на 5 януари. 

В Подолск управляващите вкарват спешен режим, откакто на 4 януари се спука магистрален топлопровод. Нощта на 4 януари е била една от най-студените в Москва - до минус 27 градуса. Авария има и в Климовския патронен цех, който обезпечава топлоподаване на жителите на Климовския микрорайон. Според управляващите повода за повредата е внезапно повишение на потреблението.

173 жилищни блока и локална болница са изключени от електрическата мрежа. Според Телеграм каналите " Шот " и " База " повече от 20 000 души са били наранени от рестриктивните мерки в топлоснабдяването.

На 5 януари няколко поданици на Подолск излизат на централния градски площад в символ на митинг. По думите им те се пробвали да се отопляват с газ. Местни поданици описват, че им се е наложило да спят с шапки.

В град Химки десетки домове са без ток от 3 януари поради изгорен трансформатор. Съобщава се за спиране на осветлението и отоплението, както и за замръзнали водопроводни и канализационни системи. Освен това най-малко 10 вилни селища и села в Московска област са имали проблеми с отоплението.

Според Министерството на изключителните обстановки към 8 януари е възобновено топлоподаването в 81 жилищни здания в Подолск. Гражданите, които са били без отопление от 4 януари, имат позволение да не заплащат за него. 

Според следствието е имало спукани тръби на отоплителната апаратура в Подолск поради неправилна употреба на котелното от чиновници на компанията, която го обслужва. 

Андрей Воробьов, губернатор на Московска област, изиска от правоприлагащите органи да се намесят в обстановката в Подолск. Той счита, че отговорността за случилото се е на притежателите на котелното, които съгласно него са се укрили след повредата.

Спирания на парното и топлата вода имаше във Воронежка, Рязанска, Тюменска, Ярославска и Ленинградска област.

Хиляди поданици на Волгоград са били без отопление поради щета на тръбопровода на Коледа. Вечерта на 7 януари локалните управляващи оповестиха, че работата е на " заключителен " стадий, само че часове по-късно отопление към момента нямаше.

Жителите на село Толиково в Чувашия са принудени да топят в снега, с цел да изкъпят децата си. Там няма вода към този момент трета седмица. Още в средата на декември водонапорната кула в селото е била спряна за ремонт. Според локалните поданици вследствие на това тръбите са замръзнали или са се спукали. Многодетна майка споделя, че хората топят сняг, с цел да пуснат водата в тоалетната или да изкъпят децата си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР