Хиляди членове на Синдиката на нефтохимиците Лукойл, както и работещи

...
Хиляди членове на Синдиката на нефтохимиците Лукойл, както и работещи
Коментари Харесай

Защо хиляди работници от Лукойл блокираха движението при изхода...

Хиляди членове на Синдиката на нефтохимиците " Лукойл ", както и работещи в други сдружения, обслужващи рафинерията в Бургас, се събраха, с цел да изразят позицията си, като издигнаха плакати.

 

От синдикалната организация на нефтохимиците оповестиха, че протестните дейности се подхващат поради изказваните в публичното пространство изказвания по отношение на работата и бъдещето на рафинерията, с което се " поражда напрежение и неустановеност за работните им места ".

 

Основна причина за митинга им е изразеното желание за преустановяване на дерогацията за преправяне на съветски нефт. Синдикалистите са на мнение, че това слага сериозен риск пред естествената работа на предприятието и загуба на работни места заради неналичието на задоволително резервоарни вместимости, в резултат на вмененото обвързване за 100-процентно количествено предпазване на петролните ресурси на територията на завода.

 

" Работим към този момент 60 години. Темата с дерогацията е наше главно терзание. Не може някой през днешния ден да се разсъни и да каже - през днешния ден има дерогация, на следващия ден няма. Има си закони. Законът, който беше признат от Парламента, дава право заводът да работи до октомври месец и то по проект, изработен от Правителството. Ние съблюдаваме този проект и всички закони, такова увещание имаме от нашето управление. " Лукойл Нефтохим Бургас " е дом за нашите фамилии ", споделиха от Синдиката на нефтохимиците " Лукойл " по време на митинга и заплашиха, че цените на горивата ще бъдат в пъти повече.

 

От там оповестиха и съответни претенции към изпълнителната и законодателната власт. На първо място настояването им е да се приключи практиката за приемането на прибързани закони, възпрепятстващи работата на рафинерията в Бургас, както и списването на такива " на коляно ". От синдиката упорстват за провеждането на публични разисквания при правенето на дълготрайни регулации за бранша.

 

Миналата седмица ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха искане за изключително съвещание на Народното събрание два дни преди локалните избори по тематиката “Лукойл “. Само партия " ИТН " разгласи, че ще участват в залата.

 

ПП-ДБ оповестиха, че ще бойкотират свиканото на 27 октомври съвещание, а по-късно същото обявиха " Възраждане " и Българска социалистическа партия.

 

В последна сметка съвещанието през днешния ден се провали и кворум не се събра.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР