Хиляди албанци се събраха днес на протест в Тирана срещу

...
Хиляди албанци се събраха днес на протест в Тирана срещу
Коментари Харесай

Хиляди албанци се събраха на антиправителствен протест в Тирана

Хиляди албанци се събраха през днешния ден на митинг в Тирана против лявото държавно управление на страната, отзовавайки се на апел на президента, който упрекна кабинета в нарушение на конституцията и връзки с проведената престъпност, съобщи Асошиейтед прес.

Протестът на президента Илир Мета бе подсилен от опозицията, която желае нови избори за излизане от политическата рецесия.

Мета упреква премиера Еди Рама и държавното управление, водено от неговата Социалистическа партия, че са нарушили конституцията, като са надвишили правата и са лишили неговите президентски пълномощия, номинирайки претенденти за шестте вакантни места в деветчленния Конституционен съд, предава Българска телеграфна агенция.

Предприетите от държавното управление промени с вярата да получи зелена светлина за договаряния с Европейския съюз провокираха политически разтърсвания в страната, отбелязва АП.

Откакто пое поста преди близо три години, Мета, някогашен водач на дребната лява партия Социалистическото придвижване за интеграция, постоянно е бил конкурент на държавното управление, напомня организацията.

Социалистическата партия, която господства в Народното събрание, стартира процедура за премахване на президента поради опита му да анулира локалните избори предходната година. Очаква се Народното събрание да показа този месец отчет, в който евентуално ще изиска отстраняването на Мета. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР