Хигиената в днешно време е от голямо значение. Покрай пандемията

...
Хигиената в днешно време е от голямо значение. Покрай пандемията
Коментари Харесай

9 предмета, които трябва веднага да се почистят и дезинфекцират

Хигиената в днешно време е от огромно значение. Покрай пандемията се научихме да си мием по-често ръцете, да почистваме всевъзможни повърхности и да дезинфекцираме на всички места. Сега ще ви изброим 9 движимости, които е наложително незабавно да се почистят.

Постелките в банята

 постеля

Ако имаме пухкави постелки във вашата баня, те се мърсят по-бързо от кърпата за ръце. Но ние някак си не се сещаме за тях и ги перем по-рядко, в сравнение с би трябвало. Може би не се замисляме, само че в тях се набива прахоляк и дребни частици епидермис, които са причинители на инфекции. Затова е добре тези постелки да се изпират по-често, а в това време можете да ги дезинфекцирате благодарение на неголяма доза оцетен разтвор.

Ключове

 ключове

Ключовете се пипат много постоянно с мръсни ръце, а това им докарва огромно количество бактерии по тях. Пипайки ги, ние пренасяме всевъзможни бактерии, които се популяризират из целия ни дом. Важно е да се сещате да ги дезинфекцирате по-често, още веднъж благодарение на лек оцетен разтвор. Ако стартират да хващат наслойка, натрийте ги със примес от сол и лимонен сок.

Воланът на автомобила

 волан

Ако решите да погледнете под микроскоп автомобилното кормило, то ще останете с отворена уста - ще бъде цялостно с всевъзможни микроорганизми. Напомняйте си от време на време да го забърсвате с антибактериални кърпички или памук със алкохол. Правете го най-малко два-три пъти седмично, а в случай че желаете да е напълно чисто - всякога, преди да шофирате.

Домашните растения

 саксии

Саксиите с цветя са красиви, само че единствено поливането им не е задоволително, с цел да са чисти. Върху листата им се натрупа същото количество прахуляк, което попада и върху мебелите ви. Затова е целесъобразно на два-три дни да минавате по листата с микрофибърна кърпичка, а преди да го извършите може да ги напръскате с разпръсквач с вода. Ако листата не са гладки, можете да употребявате остаряла четка за зъби.

Кредитните и дебитни карти

 карта

Със сигурност това е един от най-пипаните предмети с мръсни ръце. Замислете се - тези карти минават през вашите ръце, ръцете на продавачите в магазина или на бензиностанцията, влизат в постерминали или банкомати - места, където господстват милиони бактерии. Картите най-малко се чистят елементарно и бързо - кърпичка за стъкла на очила ще свърши работа. Само пазете магнитната лента, с цел да не я повредите.

Съдомиялната машина

 съдомиялна

По вътрешността на съдомиялната неведнъж се натрупват частици от храна, варовик и прахуляк. Ако желаете уредът за миене да ви служи дълго време, веднъж на седмица пускайте вода в него, до момента в който е без чинии, като вместо препарат поставете бял винен оцет. 

Абажури

 абажур

Платнените абажури би трябвало да се чистят минимум веднъж в седмицата благодарение на мини прахосмукачка. Ако има петна, можете да ги махнете посредством топла сапунена вода и благодарение на въздуха да го подсушите.

Възглавниците

 възглавници

Спалното долни дрехи се пере постоянно, само че самите възглавници и одеяла се не помнят, а по тях се наслагват нездравословни акари и неприятни гъбички. Ако желаете да ги премахнете, би трябвало да ги изперете с топла вода, само че внимавайте с температурата, с цел да не ги повредите.

Прахосмукачката

 прахосмукачка

Не постоянно е задоволително единствено да почистите торбичката и филтъра на прахосмукачката. Малцина от нас се сещат, че по корпуса на уреда също се натрупват петна и нечистотия. За да не се разнасят на всички места, използвайте парцал, пропит с вода и я измивайте след всяко разчистване.

Ако спазвате тези препоръки, бактериите към вас ще намалеят, а с това ще се усъвършенства качеството на въздуха, което въздейства на вашето здраве.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР