Хиалуроновата киселина, означавана накратко и като хиалурон, е основен структурен

...
Хиалуроновата киселина, означавана накратко и като хиалурон, е основен структурен
Коментари Харесай

Хиалуронова киселина – актуалният хит против бръчки

Хиалуроновата киселина, означавана в резюме и като хиалурон, е главен систематичен съставен елемент на кожата. Организмът ни синтезира самичък хиалуронова киселина, като най-малко 50% от нея се натрупва в кожата. Ролята ѝ е обвързвана с поддържане естествената гладкост и мокрота на кожата.

С придвижване на възрастта количеството хиалурон в кожата прогресивно понижава , паралелно с това на кожните протеини колаген и еластин. Това е причина с хода на годините кожата ни да губи еластичността си, да се отпуска и изсушава. Започват да се появяват бръчки.

Ново изследване, оповестено в журнала Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology потвърждава, че използването на хиалуронова киселина, перорално или с локално настоящи върху кожата артикули, е ефектвино средство за понижаване на бръчките. Позитивният резултат идва от големия водозадържащ потенциал на хиалуроновата киселина. Тя може да поеме вода в количество няколко пъти по-голямо от нейното.

Освен за хидратиране на кожата и

изглаждане на бръчките , този резултат на хиалуроновата киселина оказва помощ и за поддържане бариерната функционалност на кожата , която е директно подвластна от поддържането салдото на водата и липидите в епидермиса.

Проучването е извършено в Япония и обгръща 60 мъже и дами на възраст сред 22 и 59 години. В продължение на 12 седмици те приемали по 120 мг хиалуронова киселина. След този интервал е осъществен тримерен разбор на кожата им за следене на резултата.

Свързани публикации.. Хиалуронова киселина оказва помощ за прекрасен и стегнат бюст 0 Защо хиалуронова киселина за мека и гладка кожа? 0 4 мита за бръчките 0

Установено е, че компенсирането загубите на хиалуронова киселина с възрастта посредством спомагателен нейн банкет възвръща естествения водно-липиден баланс на кожата , нейната гладкост и разтегливост. Ефектът е най-осезаем в зоните, където има образувани бръчки, като даже най-фините от тях, в зоните към очите и устните, очевидно се изглаждат. В рамките на 12-седмичен банкет на хиалуронова киселина се регистрира към 50% понижаване на бръчките по кожата и при двата пола .

Заключението на японския теоретичен екип, провел изследването, е, че хиалуроновата киселина може да се употребява за продължително поддържане положителния външен тип и здравето на кожата.

Редовният ѝ банкет, изключително след 30-годишна възраст, може дейно да опази кожата от отрицателните фактори на средата, които я пресушават и покачват риска от образуване на бръчки.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР