Heineken си поставя големи цели на пазара в Китай Движение

...
Heineken си поставя големи цели на пазара в Китай Движение
Коментари Харесай

Heineken купува 40% от най-големия играч на пазара на бира в Китай

Heineken си слага огромни цели на пазара в Китай

Движение на акциите на Heineken през последните 6 месеца

Увеличаване

Движение на акциите на Heineken през последните 6 месеца

Преглед на оригинала Смаляване
Heineken се надява да изпревари съперника ABInBev в Китай. Още по тематиката
Heineken понижава упованията си за 2018 година поради експанзията в Бразилия

Печалбата на втория максимален производител на бира в света през миналото полугодие е под упованията на пазара
1 авг 2018
Carlsberg пуска безалкохолна бира Birell на българския пазар

В България категорията държи под 1% в размер, само че се развива с бързи темпове
5 юли 2018
Кои браншове ще завоюват най-вече от международното състезание по футбол в Русия

Производителите на бира, спортно облекло и хазартният бизнес са измежду най-печелившите
11 юни 2018
Heineken обмисля продажба на китайския си бизнес

Местната China Resources търси уголемение към премиум сегмента
11 мар 2018
Вторият максимален производител на бира - Heineken, придобива дял за 3.1 милиарда $ в притежателя на китайския съперник China Resources Beer. Heineken ще управлява 40% от CRH и по този метод ще популяризира едни от най-популярните марки бири на разрастващия се пазар в Китай, оповестява Reuters.

Амбициите на Heineken в Китай

Сделката ще помогне на производителя на локалната известна бира Snow – CR Beer, да утвърди наличието си на огромните пазари в промишлеността, когато търсенето в Китай понижава.

" Целта ни е да заемем лидерска позиция в страната през идващите от 5 до 10 години ", разяснява изпълнителният шеф на CR Beer Хоу Сиаохай в петък.

Snow генерира 90% от продажбите на китайската група, като бирата се популяризира само в страната. Чрез съглашението CR Beer се надява да се възползва сполучливо от световната мрежа на Heineken и да продава продуктите си в чужбина.След оповестяването на договорката в петък цената на акциите на CR Beer скочи с 10%, а цената на книжата на Heineken се повиши с 2%.

През последните години Heineken изпитваше компликации да конкурира сполучливо доминантните играчи в бранша в Китай като най-големия производител на бира в света ABInBev и датската компания Carlsberg.

Carlsberg държи 0.5% от размера на продажбите на пазара в Китай, до момента в който делът на ABInBev е 16.1%. CR Beer е първа с дял от към 27% съгласно данните на Euromonitor International.

Стратегията за агресия в Китай

Изпълнителният шеф на Heineken Жан-Франсоа Ван Боксмеер разяснява, че без тази договорка мъчно биха повторили положителните резултати, които реализираха в китайската провинция Фудзиен.

Heineken ще даде трите си предприятия за произвеждане на бира в Китай на CR Beer. Също по този начин лицензът на марката Heineken в Китай, Хонконг и Макао ще бъде отстъпен на CR Beer.

China Resources Enterprise ще има останалите 60% в CR Beer и ще купи 5.2 млн. акции на Heineken за 464 млн. евро. Комбинираните покупко-продажби се равняват на чиста инвестиция на стойност 1.9 милиарда евро от Heineken, оповестиха от двете страни в изказване.

Холандската компания продава известните си марки Heineken, Tiger и Sol в Китай дружно с по-евтините марки Anchor и Hainan.

Хоу удостовери, че компанията ще употребява локалната си дистрибуторска мрежа, с цел да промотира всички марки на Heineken, като се надяват да привлекат и други от известните артикули на групата на пазара в Китай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР